Упозорење Управе полиције: Стижу мејлови лажног садржаја

Фото: Управа полиције ЦГ

Управа полиције Црне Горе упозорава јавност да на мејл адресе већег броја грађана стиже пошта нетачног и лажног садржаја, у чијем је потпису Александар Радовић, в.д. директора Управе полиције.

Како су саопштили из Управе полиције, детаљном анализом службеника Сектора за борбу против криминала, утврђено је да је ријеч о такозваном спам мејлу, који је послат уз коришћење гугл мејл сервиса (Џимејл) у чијем прилогу се налази и ПДФ фајл, са наводним обавјештењем како се против примаоца води судски поступак у вези са извршеним кривичним дјелима. У даљем тексту се од примаоца захтјева да у предвиђеном року одговори на мејл,  у супротном му пријети поступак пред надлежним судом и да ће наводи о кривичним дјелима бити прослијеђени правосудним органима.

Из Управе полиције напомињу да се не ради о званичној адреси Управе полиције, па самим тим ни о допису в.д. директора.

Апелују на грађане и примаоце ових мејлова, да на њих не одговарају, не отварају прилоге, посебно не у ПДФ формату који потенцијално могу бити малициозног садржаја, те препоручују да се након пријема наведени мејл обрише и забрани пријем са исте адресе.

Службеници Сектора за борбу против криминала предузимају мјере и радње на расвјетљавању догађаја и идентификацији НН лица која су упућивала поменуте адресе, саопштено је из Управе полиције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here