Средњошколци богатији за нова предузетничка знања

Едукативна радионица „Из угла младих предузетника – пут од идеје до успјешног „start up пројекта“ одржана је данас у просторијама Омладинског центра, у организацији Секретаријата за културу и образовање и НВО Центар за омладинску едукацију, у оквиру пројекта Европске омладинске картице(EYCA).

Радионицу је водила Ивана Газивода, креаторка апликације “My turn”. Она је појаснила да апликација представља алат који помаже родитељима да лакше делегирају кућне активности дјеци, а дјеци пружа гемификовано искуство како би кућне активности више гледали као забаву, а не као обавезу.

-Ми смо наш пут почели на европској Академији иновација у Португалији, гдје смо били стипендисти ОЕБС-а. Ту смо кроз 15 дана били на путу креирања од идеје до стартапа, и тај пут смо наставили у Црној Гори кроз програм “Boost Me Up”, а на крају смо добили подршку и од Фонда за иновацију”, казала је Газивода и додала да ће до краја јула прва верзија апликације “My turn” бити на Google Play продавницама.

Она је данас са средњошколцима разговарала управо о примјеру апликације чији је креатор, њеном развоју, али и о приликама у Црној Гори које могу да искористе за развијање својих идеја.

Ова радионица дио је Кока кола подршке младима и EYCA каравана знања, партнерства између једног од највећих програма неформалне едукације у Црној Гори – Кока кола подршка младима и међународног друштвено-одговорног програма Европске омладинске картице, који већ другу годину има циљ да, кроз потпуно бесплатан едукативни садржај, оснажи младе људе у грађењу каријерног пута и стицању додатних вјештина.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here