Упознајте стару Ћирову стазу, учествујте у бициклијади у Конавлима

Промотивна бициклистичка тура у оквиру ИПА прекограничног пројекта Хрватска – Босна и Херцеговина – Црна Гора Ћиро II, под називом „Ћировом стазом кроз Конавле“, у организацији Општине Конавле и истоименог Бициклистичког клуба, биће одржана у Звековици у недељу, 22. маја у 14 сати.

Тура је, како наводе организатори, прилика да учесници уживају у бициклијади на стази дугој скоро 10 километара која креће са Звековице, иде кроз Конавле, а све уз стару Ћирову стазу.

-Уређење старе Ћирове стазе, као и паметна и зелена рјешења главне су одлике и циљеви овог пројекта, који јача и повећава разноликости туристичке понуде Херцеговине, Дубровачко-неретванске жупаније и Бококоторског залива, кроз развој заједничке тематске туристичке дестинације: Стара ускотрачна жељезница ЋИРО снажно се ослањајући на циклотуризам као и потенцијал који партнери у пројекту могу остварити на подручју циклотуризма, наводе организатори.

Право наступа имају сви бициклисти добре воље, неогрнаичено по питању старости, категорије, једини је услов исправан бицикл.

Преузимање мајсца и пријава су од 14 до 15 сати на базном мјесту, односну у Звековици, гдје је и сједиште БК Конавле.

Пријављеним учесницима омогућена је окрепа на Звековици, односно циљу, ручак, као и медицинска и техничка помоћ, уколико буду потребне. Дружење и ручак су након туре, од 16 сати на базном мјесту.

За све учеснике организатор Општина Конавле осигурава старт пакет који укључује паркинг, Звековица – БК Конавле, улазно раскршће са магистрале.

Организатор сноси трошкове организације, воду и ручак за све учеснике и 30 бицикала за све који немају своје, а сви остали трошкови иду на терет возача.

Учесници морају имати сву прописану обавезну сигурносну опрему током трајања бициклистичке вожње. Саобраћајна полиција осигурава улаз и излаз на магистрални пут.

Тура је организована на траси која није затворена за саобраћај, због чега се сви учесници морају придржавати саобраћајних прописа и возити једном коловозном траком уз десну ивицу.

На базном мјесту, паркингу, старту, односно циљу, као и на контролним тачкама, сви учесници дужни су да се придржавају епидемиолошких мјера које буду на снази на дан туре.

Бициклисти приликом преузимања мајици морају потписати Изјаву о сигурности. Својим стартом прихватају одредбе позива, а сви возачи, укључујући лиценциране, на бициклијади учествују на властиту одговорност. Црногорски партнер у реализацији пројекта Ћиро II је Агенција за изградњу и развој Херцег Новог.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here