Упис у вртиће од 23. маја до 15. јуна

Електронски упис дјеце у јавне и приватне предшколске установе за школску 2024/25. годину почиње 23. маја и трајаће до 15. јуна, саопштено је на састанку представника Министарства просвјете, науке и иновација и представника предшколских установа.

Како наводе из Министарства просвјете, науке и иновација, на састанку, којем су присуствовале в. д. директорице Директората за цјеложивотно учење, Јасна Јовановић, начелница Дирекције за унапређење квалитета предшколског и основног образовања, Весна Пејовић, директорица ЈПУ „Љубица Поповић“, Весна Николић и директорица ЈПУ „Вукосава Ивановић-Машановић“, Ивана Миленковић, било је ријечи о изазовима са којима се суочавају најбројније предшколске установе уочи предстојећег уписа.

(Фото: Министарство, просвјете, науке и иновација)

Иако је, кроз изградњу нових вртића направљен корак ка растерећењу капацитета, недовољно простора је још увијек један од највећих изазова јавних предшколских установа, нарочито у Подгорици и на приморју.

Представнице Министарства су саопштиле да Министарство активно ради на побољшању услова боравка у вртићима и проналажењу рјешења за проширење капацитета пребукираних предшколских установа, како би се створили услови да се васпитно-образовни процес одвија несметано и квалитетно.

Оне су указале на посвећеност Министарства стварању бољих услова за боравак дјеце, кроз набавку новог намјештаја који ће дочекати малишане већ од наредне школске године.

Детаљи уписа дјеце у јавне и приватне предшколске установе за школску 2024/25. годину биће објављени наредних дана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here