УП: Лишено слободе шест особа у Херцег Новом

Службеници Одјељења безбједности Херцег Нови су данас у координацији са Вишим државним тужилаштвом у Подгорици, а уз подршку Посебне јединице полиције и припадника више организационих јединица Управе полиције, реализовали вишемјесечну активност усмјерену на сузбијање тзв. уличне продаје наркотика и лишили слободе шест особа осумњичених за кривично дјело криминално удруживање у стицају са кривичним дјелом неовлашена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Како је саопштено из Управе полиције, слободе су лишени: И.Љ.(44), Р.Љ. (18), И.Ш. (27), Д.Б. (46), Б.Ч. (28) и Д.В. (53) сви из Херцег Новог.

Јутрос су припадници полиције извршили претресе на седам локација, којом приликом је пронађена марихуана, дробилица, пиштољ у илегалном посједу и једна реплика стартног пишоља. Ради провјере одузета су и два возила веће материјалне вриједности.

Полиција је у оквиру овог предмета у претходном периоду пронашли два скровишта, тзв. штека, која су користила осумњичена лица, а у којима је пронађен кокаин, марихуана, смјеша намијењене за мијешање са опојним дрогама, ваге за прецизно мјерење и опрема намијењена за паковање опојних дрога.

Против три особе су раније поднијете три прекршајне пријаве због почињених прекршаја из Закона о спречавању злоупотребе дрога.
Шест осумњичених лица је уз кривичну пријаву приведено државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, због сумње да су извршила горе наведена дјела, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here