Шћекић: Влада ће ускоро изаћи са предлозима рјешења за Институт Игало

Влада Црне Горе ће се наредних дана интензивно бавити Институтом Игало и неће дозволити да престане рад у тој установи, казао је министар здравља Драгослав Шћекић одговарајући на питања новинара поводом 365 дана рада 43. Владе. Он је рекао да ће веома брзо одлучити на који начин ће приступити проблему Института, да ли кроз откуп акција од мањинских акционара, кроз приватно-јавно партнерство или приватизацију. 

-Влада се већ пола године бави интензивно питањем Института Игало. Проблеми се провлаче дуже од деценију, створено је преко 30 милиона дуга. Ова Влада је кроз радну групу већ помагала Институту да превазиђе проблеме и уплаћивала авансно средства али морамо схватити да се дешавају неке нерационалне ствари. Менаџмент Института није искористо око 30 000 еура које су биле на рачуну министарства како би се обезбиједила консултантска кућа која би показала на који начин би требало да функционише та установа, казао је Шћекић.

Како је рекао, то су питања за менаџмент од којег Влада очекује да уради ствари које су до њих.

-Већ су промијењени одређени чланови одбора директора ако буде потребе мијењаћемо и менаџмент.  Мимо законских могућности се не можемо понашати али можемо у оквиру закона и врло брзо ћемо видјети на који начин ћемо приступити овом проблему, да ли кроз куповину акција од мањинских акционара, кроз приватно јавно партнерство или приватизацију видјећемо веома брзо на Савјету за приватизацију. Држава и Влада су помагале али је у Институту велики број запослених који генерално оптерећују буџет, рекао је Шћекић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here