Укинута забрана о извођењу грађевинских радова током туристичке сезоне

Фото: Илустрација

Одлука о забрани извођења грађевинских радова током туристичке сезоне на подручју Општине Херцег Нови, престала је да важи данас.

Због наставка грађевинских радова комунални инспектори вршиће интензивније контроле, потврдила је за РТХН начелница Службе за инспекцијске послове Марија Бошковић.  

–  Забрана извођења грађевинских радова била је на снази од 15. јуна до 15. септембра. Већ од данас настављају активности на извођењу  грађевинских радова, па се повећавају и контроле комуналне инспекције. Што се тиче изградње стамбених објеката, комунална инспекција  обавља мониторинг, констатује чињенично стање на терену, сачињава записник и прослијеђује грађевинско – урбанистичкој инспекцији на даље поступање. Код припремних радова, који подразумијевају ископе често долази до нелегалног одлагања грађевинског отпада по чему поступа комунална инспекција у виду обустављања даљих одлагања, враћање површина у првобитно стање, заустављања дивљих депонија, објашњава Бошковић.

 Са дивљим депонија, посебно, се сусрећу у Суторинском пољу:

– Свједоци смо да је претходних година дошло до уништавања  површина због несавјесних инвеститора и превозника који су нелегално одлагали грађевински отпад. Током љета имали смо доста пријава, углавном, везано за дивље депоније у Суторинском пољу и у залеђу Херцег Новог, навела је Бошковић.

Она подсјећа да је у надлежности комуналне инспекције и надзор над извођењем радова на помоћним објектима, који се могу да раде на основу одобрења надлежних органа, односно, Секретаријата за просторно планирање и изградњу Општине Херцег Нови.

Из Службе за инспекцијске послове подсјећају суграђане да све пријаве могу поднијети општинском Кол центру 19800.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here