Укида се ограничење броја лица у објектима затвореног и отвореног типа

Влада Црне Горе, сагласно тренутној епидемиолошкој ситуацији, на основу свеобухватне анализе броја новообољелих и епидемиолошких индикатора, као и упоредних параметара у односу на стање у државама региона и шире, одлучила је да се новим мјерама против коронавируса, које ступају на снагу данас (петак, 20. мај 2022.године), укине мјера контроле броја лица у објектима затвореног и отвореног типа, зависно од просторних капацитета, тако да она више није обавезна, али остаје као снажна препорука.

И даље се препоручује ношење заштитних маски лицима обољелим од хроничних болести, особама старије животне доби и имунокомпромитованим лицима, нарочито ако бораве у затвореним просторијама. Све остале важеће мјере остају на снази до 2. јуна 2022.године, a праћење и развој епидемиолошке ситуације утицаће на евентуално предлагање нових мјера.

Снажна препорука Министарства здрацља је и даље се односи и на вакцинацију, нарочито трећом дозом вакцине против COVID-a-19, посебно угрожених категорија становништва.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here