Дан независности Црне Горе: Дежурства комуналних служби и институција      

Општина Херцег Нови

Поводом  21. маја  Дана независности Црне Горе  –  Службе и органи управе у Општини Херцег-Нови неће радити, од суботе до уторка 24. маја. Многе установе и институције ће спојити викенд са празником па ће добити продужени одмор. 

У предузећима су организоване техничко-оперативне екипе, које ће током празника бити на услузи грађанима, у циљу ефикаснијег функционисања комуналне инфраструктуре.  У доо Водовод и канализација Херцег – Нови биће организована дежурства техничких екипа. Потрошачи  кварове могу пријавити дежурном диспечеру на број: 067-302-301.

У Kомунално-стамбеном доо Херцег Нови биће организована дежурства запослених по секторима за одржавање путева, јавне расвјете и зелених површина, који ће бити  у координацији са Службом комуналне полиције и Службом инспекцијског надзора.   

 У  предузећу „Чистоћа“ Херцег-Нови организовали су додатну смјену на чишћењу, сакупљању и одвозу отпада. Kомуналци ће  радити појачаним капацитетима на одржавању и чишћењу јавних површина, посебно, на Шеталишту, Шкверу , трговима, поред угоститељско – туристичких објеката и граничних прелаза.

Све комуналне проблеме грађани могу пријавити  надлежним у Општини Херцег – Нови посредством  Кол центра 19800. 

Бесплатан паркинг током  празника

Поводом предстојећег државног празника Дана независности наплата паркирања се неће обављати на општим паркиралиштима, 21. и 23. маја, док недељом не наплаћују паркинг.

Канцеларије Друштва неће радити у суботу 21. и понедељак 23. маја, саопштено је из Паркинг сервиса Херцег Нови.

Дежурне поште током празника  

Током  државног празника – Дана независности у службама и пословницама биће организована дежурства, саопштено је из Поште Црне Горе. 

Радно вријеме Поштиног кол центра 19895 и Телеграма 126, као и Експрес поште 80000, у суботу, недјељу  и понедјељак, 23.маја  је од 8 до 14:30 часова.

У суботу, 21. маја на Дан независности Црне Горе и у недељу пословнице Поште неће радити.

У понедељак, 23. маја корисницима ће на располагању бити дежурна пошта у Игалу од 8 до 14:30.

Банке, нерадно  

Током празника банке у Херцег Новом  неће радити  сутра 21. маја  и у понедељак, 23. маја, док је недеља, иначе, нерадни дан.    

Трговачки ланци радно    

Како сазнајемо и у продавницама мјешовите робе, маркетима и тржним центрима потрошачима неће бити на услузи у суботу и понедељак, а недеља је, иначе, нерадни дан.

Током празника без искључења електричне енергије

Током празника, у свим дијеловима Црногорског електродистрибутивног система, обезбијеђени су неопходни услови за стабилно напајање струјом.

У дане празника  нису предвиђена планска искључења електричне енергије, а у случају ванредних околности биће ангажоване додатне екипе. Евентуални  прекид напајања и квар на дистрибутивној мрежи, за вријеме празника, грађани могу пријавити  на дежурни број телефона: 327-326  у Херцег – Новом, саопштено је из ЦЕДИС-а.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here