Укида се обавеза ношења маске у органима државне управе, трговинама, аеродромима

Влада Црне Горе у техничком мандату, на посљедњој сједници, одржаној путем телефона, донијела је Одлуку о измјени Одлуке о предузимању привремених мјера усљед појаве епидемије заразне болести КОВИД-19 од већег епидемиолошког значаја, којом се важење актуелних мјера продужава до 8. септембра.

Kaако је наведено у саопштењу Министарства здравља, укида се обавеза ношења заштитних маски у државним органима, органима државне управе, органима управе, органима локалне самоуправе, јавним установама и другим субјектима који обављају јавна овлашћења у којима се непосредно пружају услуге грађанима, објектима у којима се обавља трговина прехрамбене робе (маркети, супермаркети, хипермаркети и сл.) укључујући зелене пијаце и штандове и тезге у затвореном простору, затвореним дјеловима аеродрома, жељезничким и аутобуским станицама, као и бензинским пумпама.

Упркос повољнијој епидемиолошкој ситуацији, остаје снажна препорука за ношење заштитних маски у затвореним просторима, као и свим другим мјестима гдје се примијети веће груписање људи. Препорука се посебно односи на хроничне болеснике, старија лица и имунокомпромитоване особе. Даљи развој епидемиолошке ситуације може да утиче на измјену постојећих мјера.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here