Ухапшени Зоран Лазовић и Миливоје Катнић

Фото: ПР центар

Бивши високи полицијски функционер Зоран Лазовић и некадашњи главни специјални тужилац Миливоје Катнић ухапшени су рано јутрос по налогу Специјалног државног тужилаштва.  У склопу једног од највећих предмета, службеници Специјалног државног тужилаштва тренутно изводе акцију на више мјеста у Црној Гори, преносе Вијести.

-На основу међусобне сарадње и вишемјесечног координисаног дјеловања Специјалног државног тужилаштва, Специјалног полицијског одјељења и Агенције Европске уније за сарадњу органа за спровођење закона – ЕУРОПОЛ, по налогу Специјалног државног тужилаштва, Специјално полицијско одјељење је, уз асистенцију Сектора полиције специјалних намјена, лишило слободе М. К., бившег главног специјалног тужиоца и З. Л., бившег помоћника директора Управе полиције, због основа сумње да су учинили кривична дјела стварање криминалне организације и злоупотреба службеног положаја“, саопштио је државни тужилац и портпарол СДТ-а Вукас Радоњић, а преносе Вијести.

Акција у којој је Специјално полицијско одјељење уз асистенцију Сектора полиције посебне намјене по налогу СДТ јутрос лишило слободе Зорана Лазовића и Миливоја Катнића још један је доказ бескомпромисне посвећености безбједносног сектора изградњи државе слободних институција и владавине права, наведо је у саопштењу министар Данило Шарановић.

-Лишавање слободе бившег главног специјалног тужиоца и бившег високог полицијског функционера којима се ставља на терет злоупотреба службеног положаја и стварање криминалне организације само је једна у низу потврда да је до не тако давно сектор безбједности био заробљен оковима криминалних структура.

Да су декриминализоване институције наш врхунски приоритет доказује континуирана координисана сарадња свих институција у сектору безбједности. Наша одлука да више неће бити недодирљивих и да правда у нашој земљи више неће бити селективна препозната је и од стране наших партнера, а доказ тога је и одлична сарадња са ЕУРОПОЛ-ом, која даје овакве резултате. Још једном честитке СДТ-у и Специјалном полицијском одјељењу, јер нема већег залога за будућност од стварања слободног друштва и декриминализоване државе, поручио је Шарановић.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here