Ученици ОШ „Милан Вуковић“ нижу успјехе на школским такмичењима

Ученици ОШ „Милан Вуковић“ у претходном периоду били су успјешни на више такмичења.

Ученице VII2 одјељења, Ирина Башић и Елена Вуковић учествовале су на Међународном фестивалу „Дјечије царство“ у Бањалуци. На осамнаестом издању, финалисткиње ОШ „Милан Вуковић“ чији су књижевни радови претходно уврштени међу седамдесет најбољих од укупно четири хиљаде пристиглих, присуствовале су додјели награде принцези Царства и освојиле специјалну награду — ризничар дјечијег царства.

Професорица Биљана Мартиновић која ментор ученицама, награђена је  дипломом ментора, уз Зборник дјечијих радова овогодишњег фестивала.

Ученик деветог разреда Стефан Анђелић освојио је треће мјесто на такмичењу „Млади еко-репортери“, на државном нивоу, у категорији писања чланка. Наслов чланка је: ,,Једина позната бокешка и црногорска вјетрењача која је изграђена у јадранском залеђу – како изгледа данас?“. Стефанов ментор је наставница биологије и хемије Бранка Риловић.

Успјешна је била у ученица lll1 одјељења Елизавета Чекменева, која је на освојила прво мјесто, у категорији од првог до трећег разреда, на конкурсу Малих ликовних сусрета Средње ликовне школе „Петар Лубарда” са Цетиња, на тему „Моје срећно мјесто”. Уз богат културно- умјетнички програм, а у друштву малих и великих умјетника из свих крајева Црне Горе, 25. априла су уручене дипломе ученицима и њиховим менторима. Елизаветина менторка је професорица разредне наставе Вањи Кривокапић.

Ученици ОШ „Милан Вуковић“ нижу успјехе и на спортским такмичењима. На регионалном такмичењу у шаху, одржаном 26. априла у Основној школи „Дашо Павичић“, екипа из ОШ „Милан Вуковић“ освојила је прво мјесто и пласирала се на државно такмичење.

Такмичари у побједничкој екипи су: Антонија Радовић, VI1, Тодор Бјелица V3, Владан Самарџић и Лука Паликућа, VI1.

Екипа Основне школе ,,Саво Илић“, Котор, остварила је 3.5 поена и четврто мјесто, екипа ОШ ,,Блажо Јоков Орландић“ Бар са 4 поена треће мјесто. ОШ ,,Стефан Митров Љубиша“ Будва, 7.5 поена, друго мјесто и екипа ОШ „Милан Вуковић“ 9 поена, прво мјесто.

Ученике је током такмичења пратио професор разредне наставе Вук Јаридић, а ментор је професор физичког васпитања Иван Ђорђевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here