Кошаркашице Приморја шампионке Црне Горе

На финалном турниру првенства Црне Горе за пионирке кошаркашице Приморја су се окитиле златним одличјем и петом узастопном шампионском титулом у овој категорији.

У финалном мечу лагано су савладале одличну  екипу Sea Stars резултатом 65:37 (14:6;21:11;19:8;11:12)

Ритам „Приморки“ је тешко пратити, као и акције које им постави  тренер Драган Прга. Приморке су од почетка меча биле доминантне и врло брзо стигле до двоцифрене предности коју нијесу испуштале, већ су у другом полувремену заиграле још боље и оствариле убједљиву побједу.

Екипу Приморја је предводила капитеница Јелена Булајић са 27 постигнутих поена, пратила је Сања Акшам са 12 поена, Љубе Андрић 10, Теодора Брковић 8, Антонија Козулић и Лана Мијајловић по 4, а допринос побједи дале су и Александра Драгићевић, Владана Пајовић, Ања Мандић, Леа Газдић, Јана Јевтовић, Марија Шћекић, Илијана Брковић, Марина Гајић и Душанка Девић.

Ово је Приморкама трећа шампионска титула за мјесец дана, након освојене WАBА лиге и међународног турнира у Бања Луци, освојено је и национално првенство, најбитнија титула за ове младе звијезде са непуних 15 година.

Стрелци за „Sea Stars“ су: Врцан 22, Радуловић 5, Станковић 4, Прашчевић, Томановић и Петковић по 2 поена. У екипи тренера Бацка Бацковића у освајању другог мјеста на Првенству Црне Горе и сребрне медаље учествовале су Ковачевић, Кокотовић, Бајо, Гатало, Шпаровић, Вујић и Радојичић.

Пехар шампионкама уручила је комесарка лиге, прослављена кошаркашица Мира Секулић, а златна одличја је уручио Предсједник Општине Тиват Жељко Комненовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here