Позив послодавцима: Учествујте у програму обуке на радном мјесту

Завод за запошљавање расписао је Позив послодавцима за реализацију обуке на радном мјесту на основу Споразума о реализацији Пилот пројекта “Активирање жена”, који спроводе Међународна организација рада и Завод.

Предмет позива је исказивање интересовања послодаваца из приватног сектора који дјелатност обављају на територији Бара, Будве, Улциња, Котора, Тивта и Херцег Новог за реализацију обуке на радном мјесту, саопштено је из Завода за запошљавање. 

Обука на радном мјесту намијењена је женама од 25 до 49 године живота, са дјецом предшколског узраста, пријављеним у евиденцију о незапосленим лицима Завода од 15. марта 2020. године, као лица која су изгубиле посао или су се након овог датума пријавила у евиденцију о незапосленим лицима.

Завод ће незапослене жене којима је обука намијењена припремити за укључивање у обуку на радном мјесту.

Пријаву на позив могу поднијети послодавци који су регистровани за обављање дјелатности на територији приморских општина, редовно измирују зараде и доприносе за обавезно социјално осигурање, у периоди од три мјесеца прије пријаве на позив нијесу смањивали број запослених и имају радника са најмање три године радног искуства – тренера  који ће спроводити обуку.

Послодавци ће реализовати програме обуке за одређена занимања у трајању од три мјесеца, односно у трајању од шест мјесеци, зависно од потреба незапослених жена, а сагласно плановима обуке које ће припремити у сарадњи са Заводом.  

Спровођење пројекта подржала је Европска Комисија. Учешће Завода у финансирању зависи од броја учесница програма и на мјесечном нивоу износи 397,65 € по учесници. Финансијско учешће Завода у реализацији обуке на радном мјесту, која ће се изводити у трајању од три мјесеца је 1.192,95 €,  а у обуци у трајању од шест мјесеци 2.385,90 € по учесници.

Завод додјељује средства за финансирање обуке на радном мјесту као државну помоћ мале вриједности, тзв (де минимис помоћи). Помоћ додијељена једном привредном субјекту током три фискалне године за редом, која не прелази  200.000,00 €,  сматра се де минимис помоћи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here