У ВРТИЋ „НАША РАДОСТ“ ВЕЋ СТИЖУ МАЛИШАНИ ИЗ УКРАЈИНЕ

У Јавну предшколску установу „Наша радост“ на Топлој, тренутно је уписано троје дјеце расељених породица, које су стигле из Украјине.

Према ријечима директорице Тамаре Живановић, у сталној су комуникацији са Миленом Шћекић из Општинске организације Црвеног криста како би имали заједничку базу података о томе колико је дјеце расељених лица из Украјине, предшколског узраста тренутно у Херцег Новом.

– У комуникацији са Миленом Шћекић, добила сам информацију да је ријеч о још петоро дјеце предшколског узраста, тако да очекујемо да ћемо и њих примити у наше васпитнообразовне јединице. Што се тиче плаћања, искомуницирала сам са нашим Управним одбором који ће данас имати сједницу. Највјероватније је да родитељи дјеце из Украјине неће плаћати вртић. То ће бити наш интерни договор о којем сам свакако извјестила и Министарство и они су сагласни са тим да ти родитељи за почетак, док се не снађу, док не нађу неке послове – не плаћају вртић и да им на тај начин олакшамо. Такође, покренули смо акцију са родитељима за прикупљање одјеће и обуће за ту дјецу, али и одрасле, с обзиром на то  да су дошли у тренутку кад је код њих доста хладно. Петком ћемо носити прикупљену гардеробу у Црвени крст, тако да ће родитељи моћи код њих да узму шта им је потребно, казала је Живановић.

Славица Илинчић из Министарства просвјете, науке, културе и спорта им је послала поруку да сву дјецу, која су из расељених земаља, приме по хитном поступку.

– Иначе, примамо дјецу током цијеле године у наше васпитне јединице, јесмо заиста пребукирани, али за оваке прилике морамо имати мјесто више, објаснила је Живановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here