СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА СМШ „ИВАН ГОРАН КОВАЧИЋ“

Ученици и наставници СМШ „Иван Горан Ковачић“ вечерас ће, у Дворани Парк у 19:00 сати, приредити свечану академију поводом прославе Дана школе. Тим поводом, из штампе је изашао и 63. број Школског листа Искра.

Након двије године, од 2019. када је планове за свечаност нагло покварила епидемија корона вируса, ученици и наставници нису имали могућност да организују академију која би увијек на сцену Дворане Парк донијела енергију младости, знања, креативности и била свечаност која је са нестрпљењем ишчекивана.

Упркос онлајн школи и томе што нису успјевали да се срећу у учионицама у редовној настави, нису прекидали традицију објављивања Школског листа Искра који излази од 1974. године. Успјехе, занимљиве текстове, новости из школе, овог пута представиће публици у оквиру 63. Искре.

СМШ „Иван Горан Ковачић“ баштини дугу традицију образовања наслањајући се на тековине Српске поморске закладне школе у Србини из 1858. године, потом Ниже приватне гимназије из 1919. године, Занатске школе из 1926., Школе за умјетничке занате, Реалне више гимназије, Економске те Школе ученика у привреди, до тренутка када су здружене у ШЦ „Иван Горан Ковачић“ који је започео рад у новој згради 1972. године, гдје се и данас обавља васпитно – образовни процес.

Дан школе је 21. март, датум рођења пјесника и револуционара Ивана Горана Ковачића, чије име школа носи од 1964. године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here