У Водоводу поздрављају увођење смјера у школи за водоинсталатера, понудиће стипендије за Мастер студије

зграда Водовода

У предузећу Водовод и канализација Херцег Нови са великим задовољством је дочекана вијест да ће послије 32 године у новој школској 2023/24 години у СМШ “Иван Горан Kовачић” бити уведен трећи степен образовања у оквиру Грађевинске школе на смјеру водоинсталатер.

Иницијатива је потекла од ДОО”Водовод и канализација”Херцег Нови и уз подршку СМШ“Иван Горан Kовачић” и Министарства просвјете, биће спроведена у дјело, саопштено је из Водовода.

-Свједоци смо да су занати у изумирању и да је проблем недостатка квалификованог и образованог кадра све актуелнији, не само у Црној Гори већ и у региону. ДОО Водовод и канализација Херцег Нови, као друштвено одговорна фирма која се бави услужном комуналном дјелатношћу  је свјесно недостатка квалификованог кадра, који је основ за квалитетно и поуздано пружање услуга из ове сфере дјелатности.

Из тог разлога је покренута иницијатива да се трогодишње образовање на смјеру водоинсталатер поново уведе, и биће снажно  подржана од нашег друштва. Полазницима тог смјера биће омогућено извођење практичне наставе у погонима ВиK-а, а планирано је и да се успјешним полазницима овог смјера понуде стипендије за школовање, док ће  најуспјешнији  по завршетку трогодишњег образовања имати  шансу за оснивање радног односа у предузећу Водовод и канализација Херцег Нови.

Такође,  шанса се  нуди и студентима Грађевинарства из Херцег Новог, који желе да за Мастер студије одаберу смјер Инфраструктура/хидротехника/. Наше друштво је вољно да им понуди стипендије за Мастер студије и након њиховог успјешног завршетка и запослење у ВиK-у. Интенција је да оваквим иницијативама омогући новској омладини адекватну обуку и запослење у свом граду, а уједно да се предузећу обезбиједи квалитетан кадар који ће бити способан да одговори изазовима који нас очекују у будућности.

ДОО”Водовод и канализација”Херцег Нови ће у сарадњи са Општином Херцег Нови   настојати да  у склопу активности подршке грађанима иницира и подржи развој и других смјерова који су дефицитарни и потребни су развоју општинских предузећа.

Подсјећамо, свршене основце да је први циклус уписа на смјер водоинаталатер  у СМШ „Иван Горан Kовачић“ планиран  крајем јуна, саопштено је из ДОО Водовод и канализација.     

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here