Изградња канализације у Земунској улици почиње након љетње сезоне

Мељине

На поновљеном тендеру за избор извођача за изградњу канализационог колектора за Земунску улицу, који је крајем априла расписало Друштво за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре, пристигла је једна понуда. Која форма ће радити овај пројекат биће познато након истека жалбеног рока.

Како за РТХН прича директор Друштва, Милан Зарић, реализацију од старта прати велики број проблема.

– Пројекат за Земунску 1 трајао је више од годину и по. Утврђено је да није добар оног момента када је компанија која је учествовала на тендеру, добила тај посао. Онда смо морали да пројекат дамо да на дораду, што је трајало скоро годину, али то не зависи од нас већ од фирме која је радила пројекат – наводи он.

Милан зарић, директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре

Стари тендер је поништен, а расписан нови, на који се нико није јавио, јер цијене дате у предрачуну нису биле реалне, објашњава Зарић. Ангажована је компанија која је радила нове цијене, које је Управни одбор усвојио.

– Морали смо да повећамо цијену. На њу, када смо поновили тендер, што је трајало неких 15 дана, пријавила се само једна компанија, али срећом, бар се та једна пријавила. Посао би могао да почне одмах, али пошто је ту магистрала поред пекаре Шушић, а сезона је практично почела и саобраћај је увелико повећан, највјероватније, тај дио Земунске радиће се послије септембра – прича Зарић.

Пројекат Земунска 2 касни због урбанистичко-техничкиху слова, за које је била потребна сагласност Скупштине општине.

– Обављена су сва мјерења, одређена је траса, све је у завршној фази. Мислим да је објављено и у Службеном гласнику, чека се тих осам дана да истекене, након тога ћемо добити УТ услове од начелника Секретаријата за просторно планирање, Владислава Велаша. Практично, очекујемо да ће тај пројекат бити готов највише за 15 дана. Након тога расписујемо тендер за избор извођача радова – казао је Зарић.

Циљ је, како је појаснио, да реализација оба пројекта тече паралелно и без пауза, јер горњи дио Земунске мора бити спојен на доњи, како би фекалне воде биле спроведене у Посторјење за пречишћавање отпадних вода у Немилој.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here