У Туристичкој организацији задовољни сезоном, добре најаве и за постсезонски период

Око 28.500 регистрованих гостију тренутно борави у Херцег Новом, што је 13% више него претходне године у истом периоду. Упркос томе што је шпиц сезоне ове године почео нешто касније, у ТО Херцег Нови задовољни су досадашњим резултатима.

У структури гостију предњаче регион и Русија, а примјетан је и све већи број долазака из западне Европе, како у главној, тако и у предсезони и постсезони, казала је директорица ТО Херцег Нови Миља Виторовић.

Миља Виторовић, директорица Туристичке организације (Фото: Медиабиро)

– Имали смо константан пораст гостију са западноевропског тржишта од марта закључно са јуном. То је условљено и понудом када је ријеч о смјештајним капацитетима и хотелима од четири, и више звјездица у Херцег Новом, али наравно и осталим садржајима које овај град може да понуди – наводи она.

Виторовић сматра да простора за побољшање има, али да је потребно радити на смањењу масновног плажног туризма и продужењу сезоне.

– Мислим да Херцег Нови, као град културе и манифестација, може много тога да понуди и ван сезоне, а то и јесте наш циљ, добра предсезона  и добра постсезона, односно продужење онога што називамо сезоном. Имамо у понуди више фестивала, који су сада већ традиционални у Херцег Новом, ту су Гитар Арт и Филмски фестивал, који сигурно доприносе и то је нешто на шта су се људи навикли – казала је она.

Понуда је ове године обогаћена и породичним фестивалом Family Fest, што је, како наводи Виторовић, био добар потез с обзиром да је Херцег Нови дестинација за коју се одлучују породице са дјецом, које чиме између 43% и 48% структуре.

Менаџер хотела компаније Царине, Владимир Поповић информише да биљеже сјајне резултате од самог почетка године, а имају и добре најаве за постсезонски период. Структуру гостију чине углавном туристи са балтичког и тржишта западне Европе, али и из региона.

Владимир Поповић, менаџер хотела компаније Царине (Фото: Медиабиро)

– Имамо један здрави микс гостију са свих тржишта, између западних и источних партнера и из региона, такође. Сезона нам траје од прољећа, јер је висока попуњеност у нашим хотелима, а тако ће се наставити до средине децембра – прича он.

Компанија, како објашњава, континуирано ради на продужењу сезоне.

– Ове године смо почели 15. фебруара, а биће отворени до 10. Децембра. Имамо западне партнере који траже постсезону, гдје су цијене знатно ниже. С обзиром да запошљавамо на неодређено и да наши запослени плату примају цијеле године, то нам помаже да будемо одрживи – казао је Поповић.

У хотелима компаније Царине стопирана је продаја за септембар, октобар али и новембар, јер су сви аранжмани распродати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here