У току санирање штете узроковане пожаром на трговинском центру у Игалу

Након пожара у трговинском центру у Игалу, који се догодио у новембру прошле године, прије два дана започето је санирање штете.

Радници скидају стару излолацију и плочице са објекта, а у плану је постављање нове изолације, прича за РТХН предсједник МЗ Игало Зоран Савковић.

– Сређујемо комплетно плато. Поставићемо квалитетнију изолацију, како маркет испод не би имао више проблема са влагом, која представља дугогодишњи проблем – информише он.

Савковић наводи да власници Ароме санирају штету, а очекује да сви радови буду приведени крају до јула.

– Требало би поново да буде отворена продавница, али и нови локали. Мислим да је то један лијеп пројекат, који ће уљепшати овај дио града, који не изгледа лијепо у посљедње вријеме. Вјерујем да људи једва чекају да буду отворени нови локали и та самопослуга, која је веома важна људима који живе у Игалу – наводи Савковић.

Пословни простори у дограђеном дијелу и даље су под спором. На том објекту, такође, потребно је урадити кровну изолацију, наводи Савковић и додаје да је за очекивати да се до краја ове године изнађе неко рјешење, на које се чека већ 12 година.

Савковић појашњава да сат на раскрсници не ради јер је оштећен кабал за напајање, због чега долази до искакања осигурача.

– Након пожара рађен је нови кабал тротоаром. Изгледа да је ту негдје оштећење. У комуникацији смо са ЦЕДИС-ом, како би то све било испитано. Надам се да ћемо у пар дана идуће седмице ријешити то, како осигурач више не би избацивао. Што се тиче сата, он је исправан – казао је он.

Сат је у финкцији када је лијепо вријеме, објашњава он, али кад почни падавине долази до кратког споја због којег осигурач искаче.

2 COMMENTS

  1. Za trajnu hidroizolaciju je potrebno čepovanje tekućinom.Opne(membrane) ispucaju prije ili kasnije pa voda prođe istim hidrotunelima.
    Za javni časovnik,dograditi rezervno,baterijsko,punjivo napajanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here