У току припреме за општинско такмичење у пружању прве помоћи

Foto: FB crvenikrst.hercegnovi

Поред редовних активности прикупљања средстава за социјално угрожено становништво, чланови Општинске организације Црвеног крста Херцег Нови интезивније се припремају за такмичење у пружњу прве помоћи, које ће бити одржано у мају.

Према ријечима програмске сараднице у херцегновском Црвеном крсту Јелене Раичевић Јакшић у припремама учествују инструктори, велики број волонтера од ранијих година, као и ученици из херцегновских школа и наставници.

-Обучили смо волонтере за шминку, односно за реалистичан приказ промјена и стања. Припремамо се викендом, када волонтерима школске обавезе дозвољавају. Такмичење би требало да се одржи у наредном периоду такође у зависности од школе и других активности. Након такмичења на општинском нивоу, набоља екипа из категорије подмлатка и категорије омладине иду на државнo такмичење и представљају наш град и организацију, информисала је Раичевић Јакшић.

Волонтери Црвеног крста недавно су присуствовали припремном састанку за интерресорну вјежбу Јадран 2024. која ће такође бити одржана у мају.

-Спремамо се да дамо пуну подршку у смислу свега онога што Црвени крст иначе ради када су у питању вандредне незгоде и прва помоћ и психо социјална подршка и служба тражења, дакле све оно што је у нашем мандату, рекла је Раичевић Јакшић.

Осим припрема за такмичење волонтери општинског Црвеног крста пружају санитетску подршку при организовању манифестација у нашем граду, казала је Раичевић Јакшић и најавила нови сервис за грађане који ће у сарадњи са Општином Херцег Нови бити успостављен након добијања лиценци.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here