Одржан плесни спектакл – преко 750 учесника на 3. Мимоза фестивалу

Преко 750 учесника из наше и држава региона наступило је јуче на 3. „Mimosa dance festivalu“ у Дворани Парк, интернационалном такмичењу у склопу 55. Празника мимозе чији је домаћин и организатор КСЦ Диано, уз подршку Општине Херцег Нови, ЈУК Херцег фест и градске Туристичке организације. Чак 12 сати трајала је магија плеса у којој су свој таленат и умјеће показали плесачи различитих узрасних категорија и плесних праваца, а десет најбољих, по оцјени жирија, наступило је на Гала вечери.

Фестивал је отворио предсједник Скупштине општине Херцег Нови, Иван Отовић и пожелио учесницима и гостима добродошлицу у град који је јединствен по много чему – медитеранском духу, богатој традицији, историји, култури, спорту, плесу и музици…

-Као и претходних година фестивал је и овог пута окупио више стотина учесника, од почетка има међународни карактер, а мислим да је најважније од свега то што је фестивал пријатељства и добре забаве. Херцег Нови је већ навикао да га Културно спортски центар Диано обрадује наградама са свјетских плесних подијума, да нас окупља на изузетним концертима током године овдје у Дворани Парк, а овај фестивал је већ трећу годину корак више ка професионализму, али и промоцији Херцег Новог, казао је Отовић и захвалио организаторима на плесном спектаклу.

На Гала вечери наступило је десет најбољих, а награде је уручио потпредсједник Општине Херцег Нови, Мирко Мустур.

Прво мјесто, новчану награду од 500 еура  и пехар Мимоза данце фестивала освојила је кореографија „King of Broadway“ – City Jazz из Бањалуке. За нијансу иза њих, на другом мјесту су чланице КСЦ Диано из Херцег Новог са кореографијом „Чекајући Годоа”, које су награђене са 300 еура, док је  треће мјесто и новчану награду од 200 еура освојила је кореографија „Sun“ Арт Центра из Београда.

Додијељене су и специјалне награде Арт Центра из Београда – учешће на фестивалу у организацији Арт Центра у Београду у јуну ове године освојио је КСЦ Диано са кореографијом „Feeling good“, док е на фестивал у Шпанији, почетком јула ове године путовати City jazz из Бања Луке са кореографијом „Требаш ли ме“.

Директорица КСЦ Диана – Антонија  Новоселац, која годинама са својим клубом дефинише плесну сцену у Црној Гори и региону, заједно са Јовицом Николићем из Удружења умјетника и стваралаца Црне Горе, носе главне заслуге за то што се сваким новим одржавањем, овај фестивал интернационалног статуса издиже на један нови ниво.

Стручни жири такмичарског дијела III Mimosa dance festivala чинили су Милош Рабреновића (Црна Гора – WDSF судија А ранга), Јелена Дудић (Црна Гора –  WАDF судија), Војин Зарић (Црна Гора – WАDF судија), Тања Дукић – Чичић (БиХ – интернационални ИДО судија за балет, џез и модерни шоуденс), Ивана Илић власница београдског Балетског студија „Арт центар“, Ана Гензић балетски педагог из Хрватске, Ивана Хаџихасановић балетски педагог из Босне и Херцеговине, Тамара Гјурчиновска балетски педагог из Македоније, Жељка Бановић предсједница Савеза Мажореткиња и Пом пон тимова Хрватске и Јасмина Решетар власница плесног студија „Алиса“ из Котора.

Фото: Вук Илић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here