У току оснивањe Удружења наставника хемије

Фото: Завод за школство

У Заводу за школство одржан je радни састанак са циљем оснивања НВО Удружења наставника хемије. Оснивање и функционисање струковних удружења је важна потреба наставника и за циљ има побољшање услова рада наставника и допринос унапређивању квалитета процеса наставе. Састанку су присуствовали наставници, професори хемије из основних и средњих школа, међу којима и наставник Оливер Јаковљевић из Основне школе „Орјенски батаљон“ Бијела.

Присутне је поздравила Драгана Целић Бушковић, надзорница-савјетница за хемију у Заводу за школство. Она је нагласила да је активирање наставника хемије у свим сегментима рада неопходно. Квалитетни ресурси се морају користити на најбољи могући начин, а њих у Црној Гори има. Хемија је као предмет у претходним годинама маргинализована и на то се мора утицати, активацијом и учешћем у свим могућим сферама рада, не би ли се вратило мјесто које јој припада у нашем образовном систему.

Професори хемије, Никола Симовић (Средња стручна школа Бијело Поље) и Ивана Кљајић (Средња медицинска школа “Др Бранко Зоговић” Беране), својим су залагањем највише допринијели да се формира ово струковно Удружење.

Циљ окупљања је и увезивање наставника из свих крајева Црне Горе, како би тако удружени на најбољи могући начин могли дјеловати да се отклоне недостаци и превазиђу проблеми који наносе штету квалитету наставе/учења хемије у Црној Гори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here