У Подгорици генерална проба за мундијал у Београду

За осам дана у Београду почиње Свјетско првенство у ватерполу за играче узраста до 18 година. На основу приказаног на Медитеранским играма у Алжиру, главни фаворити су репрезентације Србије, Црне Горе, Италије и Шпаније, а кандидати за медаље су и селекције Мађарске, Хрватске и Грчке.

У оквиру припремна за мундијал у главном граду Србије, од сутра до недеље ће у Подгорици бити одигран турнир на којем учествују репрезентациује Србије, Холандије и Црне Горе. Првог дана турнира играју Србија и Холандија, у суботу је дерби Црна Гора – Србија, а последњег дана турнира састају се Црна Гора и Холандија. Све утакмице почињу у 17:30 минута.

Тренер репрезентације Црне Горе Видо Ломпар је задовољан припремама за свјетско првенство.
-На припремама смо од 11. јула. Прво се напорно радило у Никшићу, затим у Крагујевцу са репрезентацуијом Србије, а од 1. августа смо у Подгорици гдје радимо заједно са репрезентацијама Србије и Холандије. Циљ је да се што боље припремимо за то првенство у Београду од 11. до 19. августа. Задовољан сам радом. Проблем нам представљају мали фонд играча и неке повреде. Чекамо мишљење љекара о здраственом стању Данила Ступара из „Јадрана“, који нам је врло битан. Ријеч је о повреди леђа, вјерујем да ће бити све у реду, али о томе одлучује љекар. Улазимо у завршницу припрема и очекује нас турнир у наредна три дана, који је генералка пред обвезе у Београду. На првенству свијета ми смо у групи са Шпанијом, Канадом и Јужном Африком. Очекујем да ће та утакмица са Шпанцима одлучити о првом мјесту у групи. Идемо из утакмице у утакмици. Ја вјерујем у ову селекцију и имамо високе амбиције, порука је тренера Вида Лопара са припрема из Подгорице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here