Попуњени капацитети Института Игало

У оба објекта Института Др Симо Милошевић борави 1100 гостију. У менаџменту су задовољни посјетом, посебно јер се велики број гостију вратио након двије тешке године које је обиљежила пандемија.

Један од најзначајнијих програма, Норвешки државни програм, такође је заживио након двије године паузе а нова група пацијената из те скандинавске земље стигла је 2. августа. Директор маркетинга Никола Мрачевић подсјећа да су Норвежани почели долазити у априлу, да све групе бораве по 28 дана, а последња, седма група одлази кајем октобра.

-Ми смо задовољни њиховим повратком, то је најдужи програм који датира од 1976. године са пар прекида, 90 –их и ове двије године пандемије. Значајно је да је уговор продужен и наредне четири године, а број пацијената који ће долазити у Институт знаћемо почетком наредне године, казао је Мрачевић.
Поред државног Норвешког веома значајан програм за Институт је холандски као и доласци гостију из Шведске и Данске.

никола Мрачевић

-Имамо дугу сарадњу, преко 30 година са агенцијом Фонтана, посредством које нам долазе гости из Холандије. Та агенција је специјализована за путовања ради здравља и они су сваке године у Игалу. Њима су предсезона и постсезона ударни јер им одговара долазак када су мање врућине. Програм почиње од септембра. Рехабилитација либијских пацијената траје цијеле године. Из западне Европе има Њемаца а значајна понуда је за госте са екс Ју простора и највише је корисника из Србије и БиХ. То је јединствен пакет на бази пуног пансиона и пет терапијских процедура дневно, љекарски преглед и то њима највише одговара јер повезују одмор и рехабилитацију, казао је Мрачевић.
У Првој фази Института су корисници Фонда здравства, а преко Агенције Рекра долазе чланови црногорских синдиката. Један број је индивидуалних гостију. У пуној функцији је и солитер Прве фазе који је уређен и тренутно је стопроцентно попуњен.
Сви пацијенти који долазе на рехабилитацију морају посједовати негативан тест на Ковид , брзи антигенски не старији од 48 сати, или потврду о прележаној корони или потврду о вакцинацији да није прошло дуже од 4 мјесеца од треће дозе.

У Институту имају и одређен број соба за изолацију у случају да неко од гостију током боравка оболи од короне. Првенствени циљ им је, каже Мрачевић, да tо предуприједе и буду сигурни да пацијенти који стижу су Ковид негативни.

-Има негодовања али ми смо медицинска установа и у другачијој позицији од осталих хотела. Гости који не донесу једну од потврда могу се тестирати и код нас, брзим антигенским тестом-казао је Мрачевић.

За ову годину су већ лани формирали нове цијене и оне су повећане 5 % у односу на 2021. годину.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here