У Парку Бока отворен Дино парк

Јединствена поставка експоната из доба Креде и Јуре, отворена је данас у оквиру Дино парка у Парку Бока. Циљ није само промоција диносауруса већ едукативно забавни садржај за све посјетиоце.

У склопу Дино парка до 6.маја посјетиоци, првенствено најмлађа публика, учествоваће у бројним радионицама, најавила је Славица Марић, менаџерка Дино парка.

-Сваког дана од 10.30 имамо радионице, спортске, ликовне, литерарне, зависи шта ко воли и гдjе се ко проналази, а од 10 до 16 часова сваког дана имамо разне  забавне манифестације. Ко жели да учествује у Квизу знања, бирамо Нај свезналицу Херцег Новог, да не заборавимо да је знање увjек у моди. Другог дана ћемо бирати мистера и мис Херцег Новог. Након тога бирамо и најинтересантнију  маску, имамо велики маскенбал, а бираћемо и нај спортисту Херцег Новог

Дешавања у Парку Бока биће едукативног карактера,  а заинтересовани најпре могу да сазнају више о врстама и животу диносауруса, каже Марић.

-Циљ ове турнеје Дино града није само промоција диносауруса, већ да је знање увијек у моди, бавимо се едукативно-забавним садржајима, а деца најбоље уче кроз игру. Ту смо да заједно сарађујемо, а едукативне радионице одржаваће се4 све до недеље, 28.априла, наводи Марић.

Поред добре сарадње Туристичких организација Златибора и Херцег Новог, најављена је у предстојећем периоду овим поводом и са управом ЈПУ Наша радост и основних школа, каже Василије Ћуковић из Туристичке организације Херцег Нови.

-Очекујемо доста посјета дјеце из основне школе, из предшколске установе, чак имамо доста позива из других градова, Подгорице, Тивта, Котора, тако да очекујемо велику гужву. Биће едукативних такмичења у којима су за побједнике обезбијеђене вриједне награде и за родитеље и за дјецу. Ми смо направили квалитетну сарадњу ТО Херцег Нови и Дино парка Златибор и надамо се да ће то и потрајати, да ће у будућности  бити још неких квалитетних пројеката.

За учешће у наградним играма, Дино Парк и ТО Херцег Нови дарују три породична викенда на Златибору. Поред Херцег Новог својеврсна едукативна прича која је највише пажње већ првог дана побудила међу најмлађим посјетиоцима обићи ће још 11 градова.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here