У новској средњој школи 280 мјеста за прваке, одобрена медицинска школа

Конкурсом који је данас расписало Министарство просвјете, предвиђено је 280 мјеста у СМШ “Иван Горан Ковачић” за ученике првог разреда. Новина је што је ове године дозвољен упис одјељења здравственог техничара у којем ће бити мјеста за 28 ученика, али неће бити образовног профила за физиотерапеуте.

Предвиђена су и три одјељења опште гимназије (84 ученика), по једно за туристичког, економског и техничара архитектуре и дизајна ентеријера (по 28 ученика), као и један разред за образовни профил гастроном (28).

Када је ријеч о образовним програмима III нивоа, предвиђен је упис по једног одјељења за занимања продавач и конобар.

За упис гимназије потребно је да ученик има минимум 60 бодова, а за четворогодишње стручне школе 48 бодова.

Пријаву на конкурс могуће је поднијети електронски на www.upisi.edu.me – 27, 28. и 29. јуна (од 0 до 24 часа) и 30. јуна (до 15 часова). Ученик који први пут користи апликацију за упис потребно је да се претходно региструје.

У току трајања рока за подношење пријава за упис у школу, комисија је дужна да сваког дана у 16 часова објави ажурирану ранг листу кандидата, пријављених до 15 часова тога дана, а ради њиховог информисања о мјесту на ранг листи.

Ранг листа се објављује на огласној табли школе и садржи за сваког кандидата: име, име родитеља, односно старатеља, презиме, остварени број бодова појединачно по критеријумима који се вреднују за упис и остварени укупан број бодова.

О бодовној политици за упис у средње школе више на https://www.gov.me/dokumenta/2eb11339-a4de-4955-a9e8-2fb7681fa05c

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here