Томашевић и Чупић успјешни на међународном Акватлону

Foto: Lustica bay Aquatlon

У организацији Luštice Bay, The Chedi Luštica Bay и Multisport akademije Mayer, у недјељу је у заливу Траште, одржан четврти међународни Акватлон. На такмичењу је учествовало више од 200 такмичара, узраста од двије године, до сениора рекреативаца. Спортисти, рекреативци, породице, учесници свих генерација окупили су се заједно у овом спортском изазову, такмичењу у пливању и трчању.

Остварени су одлични спортски резултати, а побједници у дисциплини 1 km трчања – 5 km пливања у женској и мушкој конкуренцији су представници Триатлон клуба Херцег Нови, Јелена Томашевић (00:40:22) и Лука Чупић (00:36:36).

Друго и треће мјесто у обје конкуренције заузели су Бојана Марјановић (00:56:03) и Драган Јовановић (00:37:05) односно Марија Марковић (00:56:37) и Антонио Гргуровић (00:40:01).

Суперспринт акватлон 250 m пливања и 2.5 km трчања најбоље су завршили Тамара Протић (00:19:24) и Крсто Јовановић (00:13:54), другопласирани су Марина Мугоша (00:21:03) и Алекса Маликовић (00:14:28), док су на трећем мјесту такмичари Лидија Ћировић (00:26:03) и Борис Вукотић (00:18:45).

На три дистанце у дјечијој конкуренцији је наступило око 120 малишана који и ове године нису награђивани по постигнутим резултатима, већ су сви добили медаље на циљу и заслужене слатке награде.

Снаге је одважно одмјерило преко двије стотине учесника из седам земаља. Општа оцјена организатора је да су љубитељи спорта и забаве, такмичари и навијачи, провели узбудљиву недјељу на Луштица Беј Акватлону, једној од најатрактивнијих спортских дисциплина у којој се комбинују пливање и трчање, показујући као на длану спремност и вјештине свих који су се одважили да учествују у овом спортском изазову. Дуж Чеди (Chedi) плаже, лукобрана, променаде и Марина плаже окупило се стотине навијача, који су бучно и весело бодрили такмичаре, доприносећи изванредној атмосфери.

Према ријечима директорке догађаја у хотелу The Chedi Luštica Bay Бруне Алексић, Луштица Беј је заиста поносна на Акватлон који је стекао велику популарност међу учесницима различитих генерација, од најмлађих до старијих.

-Окупљамо се овдје да се дружимо и забавимо, али наши такмичари остварују и врло запажене спортске резултате. Акватлон се одржава према највишим стандардима и врхунски осмишљеном концепту Игора Мајера и Мултиспорт академије Мајер. Пресрећни смо што је и ове године све организовано беспрекорно. Остајемо посвећени његовању здравог животног стила, уз бављење спортом и разноврсну исхрану, увијек у дружењу уз разнолике садржаје и уз повезаност са заједницом чији смо саставни дио у овом прелијепом крају црногорске обале,  рекла је Алексић, 

Изврсна организација и фер-плеј атмосфера међу такмичарима уобичајено прате ово популарно спортско такмичење које је od 2019. године до данас, стекло завидан углед и у спортским круговима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here