У недељу Девето ревијално бућарско првенство на Орјенском седлу

На Орјенском седлу, на зогу на највећој надморској висини у Црној Гори – 1600 м, у недељу, 13. августа биће одржано Девето ревијално бућарско првенство.

Окупљање је планирано у 9:00 сати на зоговима на Орјенском седлу, а од 14:00 сати финале, додјела диплома и прелазног признања „Горско буће“. Организатори су ПК Субра и БК Вал уз подршку „Парка природе Орјен“, Општине Херцег Нови – Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу и градске Туристичке организације.

Херцег Нови има ту привилегију да осим добро познате морске обале, у свом залеђу има и сасвим другачији, планински крај гдје се и у најтоплијим данима може уживати на пријатној температури у активностима на отвореном, у миру и тишини Парка природе Орјен.

-У такмичењу се може активно учествовати, или га само посматрати, а вриједи и прошетати околином, односно планинарити, јер овај превој на граници општине Херцег Нови и општине Котор, у срцу Орјена, нуди незаборавне планинске пејзаже и отворене видике. До мјеста одржавања можете доћи макадамским путем из правца Врбања или Црквица (теренцем), или планинарском стазом за само сат од краја квалитетног дијела макадама изнад Врбања и Авантуристичког парка, саопштавају оганизатори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here