ЦДПР у сарадњи са КК Бијела 2015 организује кошаркашки турнир

Црногорско друштво против рака

Поводом Међународног дана младих, Црногорско друштво за борбу против рака (ЦДПР) у сарадњи са KK Бијела 2015 из Бијеле / Херцег Нови организује традиционални кошаркашки турнир за млађе пионире „Бијела 2023”.

Међународни дан младих обиљежава се Резолуцијом  54 / 120 од 17. децембра 1999. године Генералне скупштине Уједињених нација сваке године 12. августа са циљем да скрене пажњу међународне заједнице на питања младих, као и на потенцијал младих, као партнера у данашњем глобалном друштву.

Ове године тема обиљежавања Међународног дана младих је „Зелене вјештине младих: У сусрет одрживом свијету”. Помак према еколошки одрживом и климатски неутралном свијету је кључан, не само као одговор на глобалну климатску кризу, већ и за постизање циљева одрживог развоја.

Бављење спортом за све, поготово за младе, представља један од начина на који се у ЦДПР-а боримо да дјеца уз здраве стилове живота и спорт буду здрава и активна, а не да мисле на пушење и остале болести зависности.

Стога традиционални кошаркашки турнир „Бијела 2023” на којем ће поред домаћина KK Бијела 2015 учествовати екипе из Никшића и Рисна са играчима рођеним 2011. године и млађим, представља један вид борбе и дио наших сталних активности против пушења као болести зависности, што је један од главних узрока настанка канцера, али и других тешких болести, саопштено је из Црногорског друштва за борбу против рака.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here