У Музичкој школи вечерас завршни концерт ученика

У херцегновској Школи за основно музичко образовање вечерас ће бити уприличен завршни концерт ученика.

Према ријечима директорице школе Нивес Ненадовић, на традиционалном завршном концерту, којим заокружују цјелокупну годину, представиће се ученици са свих одсјека.

-Ученици од другог до деветог разреда припремили су са својим професорима 30 тачака. У току су и завршни испити, на којим ученици полажу са програмом који припремају читаве године, те ће на завршном концерту свирати неку од композиција са завршног испита, казала је Ненадовић.

Иако вечерашњим наступима затварају концертну сезону за ову школску годину у оквиру школе, херцегновски ученици имају обавезе до 21. јуна.

-У суботу 15. јуна нас очекује концерт на отовреном на Цетињу у сарадњи са Секретаријатом за културу Општине Цетиње и цетињском Музичком школом. Затим 21. јуна традиционално са Градском музиком организујемо концерт у Павиљону у Старом граду. Иначе смо остварили заједнички пројекат да сваког мјесеца одржимо један заједнички концерт, рекла је Ненадовић.

Упис у Музичку школу недавно је завршен, а како је истакла Ненадовић, нову школску годину похађаће рекордан број ученика.

-Имамо око 100 нових ученика на свим одсјецима. Морам истаћи да сваке године имамо све већи број пријављених на дувачком одсјеку што нам је и циљ, да популаризујемо и тај одсјек, те имамо више ученика који су уписали флауту, саксофон и кларинет, закључила је Ненадовић.

Завршни концерт ученика почиње у 19:00 сати, а улаз је слободан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here