У КОТОРУ УРАЂЕНО ВИШЕ ОД 3.000 ПЦР ТЕСТОВА

За мало више од мјесец колико је прошло од како је Фондација Волное Дело, руског бизнисмена Олега Дерипаске, донирала ПЦР лабораторију которском Дому здравља, тестирано је око 3.000 грађана, од чега је чак 30 одсто било позитивно на корона вирус.

Највећи број тестираних долази са подручја Боке Которске, али се ускоро очекује почетак тестирања грађана са територије Будве.

– Брза детекција корона вируса веома нам је помогла у лијечењу пацијeната, јер се на тај начин на вријеме креће са терапијом и знатно мање пацијената у том случају заврши на болничком лијечењу. Сада када и општина Котор има на располагању једну од најсавременијих и најквалитетнијих лабораторија у региону вјерујемо и надамо се да ће се епидемиолошка ситуација у земљи ускоро стабилизовати. Већ за пар седмица очекујемо бољитак – каже Игор Кумбуровић, директор Дома здравља Котор.

Због тренутне епидемиолошке ситуације, како је саопштено, приоритет рада лабораторије и највећа потреба је детекција ковида-19.

Међутим, савремени апарати пружају бројне могућности, па када се живот врати у нормалу, моћи ће да се искористи максимум који ова иновативна молекуларна лабораторија може да пружи.

Наводи се да се у ПЦР лабораторији, пружају и бесплатне услуге становницима већег дијела црногорског приморја, као и страним осигураницима који живе у Црној Гори.

– Тренутно најважније је да грађани указују апсолутно повјерење здравственом систему Црне Горе у борби против заједничког непријатеља – закључује се у саопштењу, а преносе медији.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here