У јулу 383 предмета у хитном поступку

Суд за прекршаје у Будви са одјељењима у Улцињ, Бару, Котору и Херцег Новом је у току јула запримио је 383 предмета у тзв ‘хитном поступку’.

У структури предмета преовладавали су предмети из области Закона о безбједности саобраћаја на путевима (саобраћајне незгоде, вожња под дејством алкохола, велика прекорачења брзине), Закона о спречавању злоупотребе опојних дрога, Закона о странцима, закона о јавном реду и миру, саопштио је предсједник Суда Марко Ђукановић.

– У великом проценту предмета, окривљени су били страни држављани (туристи, странци на привременом раду у Црној Гори), док је поступак у највећем броју предмета окончан истог дана. Све новчане казне, односно изречене казне затвора су, у случају страних држављана, извршаване одмах по изрицању одлука. Тенденција повећања броја ‘хитних предмета’ настављена је и у августу и трајаће до завршетка љетње туристичке сезоне, када се очекује одржавање и већег броја умјетничких манифестација са великим бројем посјетитеља у готово свим општинама црногорског приморја, наведено је у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here