Почиње регионална лига у боћању

Oд ове јесени треба да заживи регионална лига у боћању. На старту такмичења од 9. до 11. септембра у Херцег Новом и Поречу  биће одржани полуфинални турнири. У групи у Мељинама  и на Топлој играју Вал, Нови Београд, Метковић и Мељине, а у Поречу Зрињевац (Загреб), Трата (Словенија) и домаћа Искра. Финални турнир са по двије екипе полуфиналних група  играће  од 23. до 25. октобра у Београду.  Један од иницијатора за ово такмичење Рајко Бојановић предсједник Боћарског клуба  “Мељине” казао је да су послије неколико договора  у Херцег Новом са представницима клубова  “Вал”, “Мељине”, Метковић” из Хрватске и  „Новог Београда” из Србије почели да одбројавају дана до старта  овог регионалног такмичења.

-Моју и  идеју Немање Петровића из “Новог Београда” подржали су Никола Никша Гојковић и његов син Владимир из екипе Вал односно Маркица Додиг  из Метковића   који је у прошлој сезони играо за “Мељине” , а убрзо су прихватили и боћарски радници из “Зрињевца” Загреб, „Искре“  Пореч  као и представници  “Трате” из Словеније. Полуфинални сусрети почеће 9. септембра код нас у Херцег Новом  а други полуфинални турнир је у  Поречу, прича за наш портал Бојановић.

 Идеја о покретању регионалне лиге постоји већ неколико година .

-Испунио се наш циљ и  жеља. Окупили смо седам клубова спремних  да сами турнирски почнемо овај вид такмичења. Играће се за почетак  три турнира у двије  земље два полуфинала један код нас у Црној Гори  и у Хрватској, и завршни Ф4 у Београду.  Циљ је да такмичење буде што краће и да трошкови буду што мањи, каже вриједни предсједник  БК “Мељине”.

Подршку овом пројекту  који ће ускоро да заживи  дао је и Немања Петровић  из  “Новог Београда”

– Да би се у нашем региону развијао боћарски спорт  потребна су нам јака такмичења и овакве лиге. Одмах по настанку идеје обратили  смо се националним савезима да нам својим знањем и стручношћу помогну у реализацији овог пројекта. Ми у њима видимо велику подршку, а они у нама праве спортске пријатеље, који желе да сачувају ову базу коју имамо, али и да вратимо боћање на мјесто које би требало да има. Младе морамо што више привући, као и гледаоце. Сматрам да ћемо кроз ову Регионалну  лигу, не само  добити на квалитету, већ и нове пријатеље, и нова дружења. Верујемо да ће ови наши „мали кораци“ сутра довести „велике“. Надамо се да ће сви препознати нашу добру вољу и да ће одговори Савеза бити на обострано задовољство.-сматра Петровић

Општи став  клубова учесника у новом такмичењу није стварање било какве паралелне лиге, већ само убрзање идеје да боћари коначно добију Регионалну лигу.

– За сада је сигурно да ће ових седам клубова  играти својим средствима. Очекујем да ће и остали клубови и људи који руководе боћарским федерацијама својих земаља прихватити ову идеју и можда преузети такмичење, односно формирати такмичарки орган који ће усавршити  ову нашу идеју. Циљ је да лига постоји и да својим квалитетом допринесе афирмацији нашег спорта-закључује  пред почетак Регоионалне боћарске лиге  Рајко Бојановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here