У Игалу у току кошаркашка академија  Mарина Седлачека

Спортски центар  Игало од 16. до 22. јуна   домаћин  је  традиционалне 14. Facehoop кошаркашке академије,  под руководством  познатог професионалног тренера и скаута Марина Седлачека.

На академији  ради  30 младих полазника  из седам земаља  из Европе и Америке. Међу играчима  који су жељни усавршавања и стицања нових вјештина су и четири полазника из Херцег Новог: Новак Обрадовић и Владимир Илић (КК Приморје), Лука Марковић (КК АС)  Владана Радојичић (ЖКК Херцег Нови) и  тренери Павле Рогановић и Момир  Ратковић.

Својим знањем и разноврсним тренинг програмом у Игалу, некадашњи скаут Мемфиса и Филаделфије са  техничким вјежбама, тактичком обуком и индивидуалним менторством, пружио је полазницима  драгоцјене савјете и корекције како би унаприједили своју игру. Поред  троје тренера из Херцег Новог на кампу раде  и још четири тренера  са простора земаља бивше Југославије.

Марин Седлачек

-Добро и марљиво се ради. Домаћин је обезбједио добре услове. Искрено се надам  да ће користи свим полазницима и да ће рад на овој академији  сваки играч моћи примјенити у својој средини. Вјерујем да показано користи и свима у домаћем  КК Приморје 1945 који је био добар  технички организатор нашег рада,  рекао је  Седлачек.

Осврнуо се и на рад са Николом Јокићем познатим центром Денвера  који је освојио титулу НБЛ лиге.  Његов некадашњи пулен проглашен је за играча првенства  и на његов успјех сви морају бити поносни, рекао је Седлачек који је годинама био у Звезди, најприје као кошаркаш у млађим категоријама тог тима, потом и као тренер, помоћник Зорану Моки Славнићу а потом и Владиславу Лалету Лучићу када је Звезда после 21 године вратила титулу првака на Мали Калемегдан.  

У периоду од 1987-1990 Марин Седлачек је предавао и на ФИБА академији, а од 1989. је инструктор ФИБА.

Полазнике кошаркашке академије данас је посјетио предсједник општине  Стеван Катић и секретар секретаријата за друштвену дјелатност  и међунарону сарадњу Митар Кисјелица.

Руководилац академије Марин Седлачек  је предсједнику Катићу уручио дрес са бројем 14 јер је, како је рекао  познати кошаркашки стручњак, ријеч о 14. академији.

Катић је казао да је задовољство бити у друштву  кошаркашких талената који ће постати будући  асови.

-Драго нам је да  што смо заједно са челним људима КК Приморје 1945  организовали ову академију, а посебонам јер су дио ње кошаркаши из нашег града. Хвала свима, што сте изабрали Херцег Нови за ваш рад и спремни смо са нашим  кошаркашким радницима на нову сарадњу –закључио је Катић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here