У хотелима АЦД и Талија добре најаве за љетњу сезону

Судећи по најавама, љетња сезона ове године требало би да буде један од рекордних. Поједини холетијери у Херцег Новом увелико припремају објекте за прве госте, неки од њих, попут хотела АЦД у Мељинама или Талије у Игалу, уопште нису затварали током зиме, а добар биланс остварили су захваљујући одличној посјети за вријеме Празника мимозе.

Капацитети хотела АЦД распродати су до краја октобра, а први сезонски гости, како наводи менаџерка продаје Мира Чекеревац, стижу већ почетком априла.

мира Чекеревац, хотел АЦД

– Највише гостију ће бити из земаља западне Европе, то су Њемачка, Француска, Велика Британија, Шпанија и један дио из балтичких земаља. Већ од априла почиње реализација тих боравака од седам до 14 дана и трајаће до краја октобра – информише она.

Недостатак радне снаге из сектора угоститељства биће проблем и ове љетње сезоне, али у овом хотелу у Мељинама неће, истиче Чекеревац.

– Олакшавајућа околност је што је хотел отворен током цијеле године, па је дио кадра нон стоп на располагању. Имамо и сталних сезонских радника који нам се сваке године враћају, а један дио радне снаге доћи ће из БиХ и Србије –  наводи она.

Реномирани хотел Талија, некадашње Новосадско одмаралиште, током новогодишњих и Празника мимoзе угостио је преко 400 туриста, а специфични гости попуниће капaцитете и у наредном периоду, информише Биљана Јанковић.

Биљана Јанковић, хотел Талија

– Било је доста тих породичних пакета на којима смо инсистирали, за породице које су имале тај луфт за празнике, онда наравно извођачи који су били у нашем граду, што је привукло госте. На то се надовезао Празник мимозе. То је био кратак период и доста налик на љето, а већ сада крећемо са мало јачим темпом, односно са групама које долазе на једну ноћ –  наводи она.

Ријеч је о туристима који остају кратко јер посјећују читав регион, а долазе из Француске, Енглеске, Норвешке, Њемачке, Кореје.

Овај хотел, такође, неће имати проблема са ангажовањем радне снаге, коју туристи на рецензијама оцјењују високим оцјенама, прича Јанковић.

– Одржавамо ту неку варијанту породичне слоге, значи да смо увијек насмијани, али не из неког чисто пословног разлога, већ се трудимо да атмосфера заиста буде добра и позитивна, најприје између нас сарадника, а то се рефлектује на госте, са којима имамо необичан и топао однос. Тога ћемо се држати, јер је добитна комбинација – истиче она.

Депанданс хотела Талија са четири звјездице од 1. маја у понуди ће имати ол инклузив понуду, што је, ако је казала Јанковић, можда и једина те врсте на херцегновској ривијери.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here