У херцегновској средњој школи све спремно за почетак школске године

Средњу мјешовиту школу „Иван Горан Ковачић“ ове године похађаће око 930 ученика, од чега су у првом разреду 272.

Према ријечима директорице Љиљене Карановић од планираних смјерова ове године  нису успијели да формирају једино одјељење филолошке гимназије.

-Било је велико интересовање за четврти степен стручних школа , а имаћемо и три одјељења гимназије са по 25 ученика, казала је Карановић.

Ове школске године број ученика је повећан.

-Имамо прилив ученика из Русије, Украјине и Бјелорусије. Њих је око 20 уписало први разред. Наш програм гимназије је најприближнији њиховом програму школовања и онда се обично опредијељују за тај смјер. Оформљен је тим људи у школи са психологом и разредним старјешинама  и професорима матерњег како би им се олакшао приступ нашем начину рада, објаснила је Карановић.

Додала је и да прилив ученика са других говорних подручја није једини разлог повећања броја ученика.

-Мислим да велику улогу има и отварање смјера медицинске школе. Формирали смо и једно мало одјељење водоинсталатера. Мислим да ће то бити лијепа прича за сву дјецу која желе да се баве тим послом и одмах почну да раде, казала је Карановић.

Према распореду првог дана школе у 7:30 часова долазе ученици II, III i IV разреда гимназије, грађевинске, економске и туристичке школе. Од 11:00 часова ученици II, III i IV разреда угоститељске школе, физиотерапеутске школе, здравственог техничара, продавачи и фризери. У 10:00 часова биће организован пријем за све ученике првог разреда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here