У Херцег Новом ухапшено лице због дроге

Службеници Управе полиције задужени за борбу против дрога су у посљедња 24 сата на територији Црне Горе спровели планске активности усмјерене на разбијање мрежа уличних дилера наркотицима и лишили слободе шест особа у више градова због тзв. уличне продаје наркотика.

Наиме, криминалистичка полиција је лишила слободе четири особе због четири кривична дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, а једну особу због кривичног дјела омогућавање уживања опојних дрога, док је једна особа лишена слободе због прекршаја из Закона о спречавању злоупотреба дрога. Током ових полицијских активности заплијењени су кокаин, марихуана и хашиш.

У Херцег Новом је полиција код М.Б. (19) пронашла и одузела око 85 грама марихуане и мању количину кокаина. Њему се на терет ставља кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и он је лишен слободе.

М.Х. (23) је лишен слободе у Рожајама због сумње да је извршио исто кривично дјело, а припадници полиције су код њега пронашли марихуану и хашиш.

Претресом стана и других просторија које користе три лица, полиција је у Никшићу лишила слободе Д.Ш. (22) и И.Ц. (39) због сумње да су извршили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Поступајући по пријави једне здравствене установе у Подгорици да је једна особа преминула, највјероватније усљед употребе превелике количине опојних дрога, припадници полиције су идентификовали и лишили слободе Е.С. (33) за којег се сумња да је омогућио уживање наркотика тој особи.

Због извршеног прекршаја из Закона о спречавању злоупотребе дрога полиција је у Бару лишила слободе И.Т. (42), државаљанина Републике Србије.

Такође је поднијето и пет прекршајних пријава против пет лица због почињеног прекршаја из наведеног Закона, а за догађаје из претходног периода.

У првој половини фебруара припадници полиције задужени за борбу против дрога су на територији Црне Горе активно радили на сузбијању уличне продаје опојне дроге и том приликом лишили слободе 23 лица због кривичних дјела из области злоупотребе наркотика, док је 41 лице процесуирано по прекршајима.

Заплијењено је скоро 135 килограма различитих врста наркотика, од чега око 125 килограма марихуане, око шест килограма хероина, око два килограма кокаина и мање количине амфетамина, хашиша и МДМА.

Службеници Сектора за борбу против криминала ће у наредном периоду наставити одлучне активности на сузбијању свих облика злоупотребе наркотика, са посебним акцентом на сузбијање уличне продаје дроге, разбијања мрежа и лишавања слободе уличних дилера дроге, као и активности на међународном нивоу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here