У четвртак комеморативна сједница поводом смрти Петра Поробића

Фото: ВПСЦГ -Петар Поробић

Поводом смрти првог и дугогодишњег селектора ватерполо репрезентације Црне Горе, Петра Поробића, Ватерполо и пливачки савез Црне Горе, са ПВК ,,Јадран” и ВПК ,,Приморац” одржаће сјутра, четвртак, 12.10.2023. године, комеморативну сједницу, у дворани ,,Парк” у Херцег Новом са почетком у 10:30.

Петар Поробић, први и дугогодишњи селектор ватерполо репрезентације Црне Горе и директор Ватерполо и пливачког савеза Црне Горе, преминуо је изненада у 67. години живота.

Као селектор донио је прву златну медаљу Црној Гори у колективним спортовима, након стицања независности, на Европском првенству 2008. године у Малаги. Након тога великог успјеха предводио је ,,ајкуле” и на првом учешћу на Олимпијским играма.

Као селектор Србије и Црне Горе у Монтреалу 2005. године окитио се најсјајним одличјем, а са пуно успјеха је водио и Јадран с којим је играо финале Лиге шампиона 2004. године.

Поробић је посљедњи ангажман имао у Кини, са мушком ватерполо репрезентацијом и освојио сребрну медаљу на Азијским играма. Годину прије тога је водио селекцију Њемачке, а са женском селекцијом Кине учествовао је на последњим Олимпијским играма у Токију.

Играчку каријеру везао је за ,,Приморац”, гдје је упловио и у тренерске воде. Имао је и других интересовања, али љубав према ватерполу била је и остала на првом мјесту.

Директор ВПСЦГ био је у периоду од 2013. до 2017. године.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here