У Бајковини ускоро нова јавна расвјета

У насељу Бајковина у току је постављање јавне расвјете. Посао вриједан 100.00 еура, биће завршен наредне седмице.

Након дуго времена Требињска улица у насељу Бајковина биће освјетљена, а како је истакао секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић радове финансира Општина Херцег Нови

-Биће постављена 43 расвјетна тјела, а вриједност радова је око 100 000 еура. Трудимо се да на сваки начин задовољимо потребе становништва. Пројекат је почео прошле године и сада су се стекли услови за његову реализацију, казао је Сеферовић.

Радове изводи фирма Рамел, која расвјету поставља и у насељу Гомила.

-У питању су стубови у висини 5 метара и лед расвјета јачине 52 вата. Захваљујем становницима Бајковине и Гомиле јер су нам изашли у сусрет за све што нам је требало, казао је Марко Ћулафић.

Предсједник Мјесне заједнице Зоран Савковић подјсетио је да су прошле године мјештани поднијели захтјев да се направи јавна расвјета.

-Преко 1 000 метара су угрубо разведени каблови и све је припремљено. Мало се чекало са набавком имали смо потешкоћа , али оно што смо обећали приводимо крају. Наредне седмице ће бити пуштена расвјета у Бајковини послије годину. Локална управа се посветила овоме и поред короне и тешке економске ситуације да изађе у сусрет мјештанима, казао је Савковић.  

Након расвјете у плану је бетонирање улица у Бајковини, али је прије тога неопходно завршити канализацију.

Јавна расвјета поставља се и на Гомили испред зелених зграда, као и у Острошкој улици.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here