Турнир квалификација Лиге шампиона на Шкверу

Нова ватерполо сезона почиње у четвртак 29. септембра. ПВК Јадран је домаћин првог квалификационог турнира за европску Лигу шампиона. Поред домаћина, снаге у базену на Шкверу ће одмјерити и Младост из Загреба (Хрватска), Enka (Турска), Klub vodneho pola Nováky (Словачка) и EVK Zaibas (Литванија).

У првом мечу у четвртак 29. септембра, од 19:00 сати, Јадран ће се састати са Жаибасом. Другог дана, у петак од 19:00 сати заказана је утакмица са турском Енком. У суботу, такође од 19:00 сати на програму је дерби групе између Јадрана и Младости. За крај турнира очекује нас меч са екипом Новаки, који почиње у подне.

Три најбоље екипе пласираће се на други турнир квалификација, док ће двије најслабије играти у новом Лен такмичењу Challange Cup.

Улаз на све утакмице је бесплатан.

У новој сезони која стартује утакмицом са Жалибасом, Јадран рачуна на следеће играче: Дарка Ђуровића, Илију Радовића (голмани), Данила Радовића, Мартина Гардашевића, Уроша Вучуровића, Василија Радовића, Јована Вујовића, Дамјана Вујичића, Давида  Стевовића,  Матију Сладовића, Џејка Муската, Лазара Вукићевића, Марка Бошковића, Матеја Цараја, Мелдина Хаџића, Душана Вуковића, Ђура Радовића, Павела Кхалтурина, Страхињу Гојковића, Данила Ступара, Николу Петровића, Тадију Матијашевића и Раџивона Зезудина.

Тренер Јадрана Петар Радановић је казао да екипу у новој сезони очекује више изазова.

-Од првог сусрета са литванским прваком Жаибасом, коју води Новљанин Благоје Ивовић, до последњег сусрета у недељу са словачком екипом Новаки, биће изазовно за екипу Јадрана, која осим повољног резултата носи и уигравање екипе. У групи је екипа Младости сигурно најквалитетнија, а и турски представник Енка, са хрватским интернационалцем Паулом Обрадовићем је тим за поштовање, али сматрам да моји момци уз подршку публике на Шкверу, могу постићи  добар резултат и први циљ је освајање једног од прва три мјеста који нас воси у други круг квалификација за Лигу шампиона. Са тек завршеног првенства Европе у Подгорици, гдје је било седам играча Јадрана, повријеђени су Јован Вујовић и Дамјан Вујичић и они сигурно неће учествовати на предстојећем турниру. Василије Радовић је имао напорно љето и треба му одмор и у току турнира одлучићу на којим утакмицама нам је најпотребнији. Послије овог турнира чека нас Регионална лига, али утакмице за квалификације Лиге шампиона послужиће нам да што спремније дочекамо Југ и Приморац у регионалном такмичењу, рекао Радановић.

Комплетан распоред:

Четвртак, 29. септембар 2022

17:00 Младост Загреб – Енка Истанбул

19:00 Јадран ХН – ЕВК Заибас

Петак 30. септембар 2022

10:00 ЕВК Заибас – Младост Загреб

12:00 Klub vodneho pola Nováky – Енка Истанбул

17:00 Младост Загреб – Klub vodneho pola Nováky

19:00 Јадран ХН – Енка Истанбул

Субота 01. октобар 2022

17:00 ЕВК Заибас – Klub vodneho pola Nováky

19:00 Јадран ХН – Младост Загреб

Недјеља 2. септембар 2022

10:00 Енка Истанбул – ЕВК Заибас

12:00 Јадран ХН – Klub vodneho pola Nováky

Слободна: Младост Загреб

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here