ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ХН НА САЈМУ У ПРАГУ – НОВА АВИО ЛИНИЈА ПРИБЛИЖИЛА ТРЖИШТЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Национална туристичка организација Црне Горе, у сарадњи са локалним туристичким организацијама и туристичком привредом, представља актуелну понуду дестинације на међународном туристичком сајму Holiday World у Прагу.

Прес конференцији НТО и  авио компаније Аир Монтенегро, присуствовали су неки од најзначајнијих чешких и словачких медија, а радионици око 30 представника туроператора који су исказали значајно интересовање да уврсте Црну Гору у своје програме путовања за предстојећу сезону. Била је то прилика да представници Црне Горе најаве нови директан лет компаније Аир Монтенегро на релацији Тиват – Праг,  који ће бити успостављен за предстојећу сезону, сваког уторка и суботе, од 14. јуна до 8. октобра.

Успостављање нове авио линије је од велике важности за наше тржиште, истакао је директор Туристичке организације Херцег Нови Ђорђе Станојловић.

– То ће олакшати долазак туриста са овог подручја, а знамо да су раније управо они били водећи по бројности како у региону тако и у Црној Гори. Радимо на томе и надамо се да ће таква сарадња опет бити успостављена и да ће већи број људи не само из Чешке и Словачке, него и из осталих држава централне Европе, имати прилику да виде шта Црна Гора и Херцег Нови имају и нуде. Надамо се да ћемо бити једна од главних дестинација за коју ће се одлучивати при одабиру мјеста за годишњи одмор, казао је Станојловић.

Тржишта Чешке и Словачке имају велики потенцијал за Црну Гору као туристичку дестинацију, а током 2019. године нашу земљу је посјетило око 23.000 туриста из ових земаља.

Ријеч је о најзначајнијем сајму туризма, не само у Чешкој, већ и у цијелој регији Средње Европе, који окупља преко 30.000 посјетилаца и професионалаца из туристичке индустрије Европе, Африке и Средњег Истока. Поред Црне Горе, међу 700 излагача из 42 земље, ове године учествују дестинације као што су Грчка, Шпанија, Египат, Израел, Јордан, Саудијска Арабија, Уједињени Арапски Емирати и други.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here