ТУРИСТИ СВЕ ВИШЕ ТРАГАЈУ ЗА ПРИРОДНИМ БЛАГОМ КОЈИМ ЦРНА ГОРА ОБИЛУЈЕ

Дефинсање модела будуће сарадње и креирање новог, интегрисаног и одрживог туристичког планирања били су циљеви посјете директорице за техничку сарадњу Свјетске туристичке организације Уједињених нација (УНСТО) и експерткиње за област туризма Ванесе Сатур Црној Гори.

Како је саопштено из Министарства економског развоја, међународни експерти, међу којима је и Сатур, посјећују нашу земљу у оквиру техничке подршке УНСТО-а и Европске банке за обнову и развој.

УНСТО је био партнер у изради Стратегије туризма Црне Горе 2022- 2025 коју је недавно усвојила Влада Црне Горе, посебно у дијелу усклађивања националних и регионалних, са свим међународним туристичким стандардима.

Поред састанака одржаних у Подгорици и на приморју, Ванеса Сатур и представници Министарства економског развоја одржали су низ састанака у Подгорици, на приморју, као на сјеверу Црне  Горе. На састанцима се разговарало о потенцијалима развоја који су препознатих кроз Стратегију туризма.

Сатур је поручила да је веома значајно наставити рад на диверзификацији туристичког производа и све више укључивати локалне заједнице којима туризам може служити као начин унапређења животног амбијента.

УНСТО је посвећена сарадњи са Црном Гором и Владом, посебно Министарством економског развоја, али и приватним сектором, нагласила је Сатур и додала да су веома задовољни што имају јако партнерство које гарантује заједнички континуирани раст и јачање одрживости дестинације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here