Трка залеђем Боке Которске

Друго издање трке „Boka Bay Trail“ одржаће се 1. маја, а окупиће око 150 такмичара из 10 држава.

Такмичари ће имати прилику да се опробају на једној од двије стазе, „зеленој“ и „плавој“ које су дуге 17, односно 34 километара.

Прва стаза водиће од марине Порто Монтенегро, преко брда Врмац, до Старог града у Котору, а друга од Пераста до Котора.

– Цијела стаза је комплетно очишћена од ниског и високог растиња, маркирана, на свим стазама се налазе спасилачке службе, обезбијеђено је електронско мјерење времена, казао је директор трке Игор Мајер.

Игор Мајер

Он је додао да је стартна листа импресивна, а међу учесницима је и српски ултратркач Јовица Спајић, који је ове године побиједио на ултрамартону на Сјеверном полу.

-Циљ манифестације је да у наредним годинама уједини све три бокешке општине, да прикључимо Херцег Нови, јер је цијела стаза која је маркирана од Херцег Новог до Котора у дужини од 85 километара, међутим тренутно није проходна. Стога нам предстоји велики изазов, како бисмо сљедеће године могли да дочекамо праве ултратркаче који ће моћи да истрче популарну стазу на 50 миља, односно на 85 километара, поручио је Мајер.

Директор Туристичке организације Општине Котор Јован Ристић казао је да имају част да већ годинама сарађују са Игорем Мајером и његовом академијом – покретачем читавог низа манифестација које су измијениле спорстку карту Црне Горе и на наше просторе довеле оргоман број професионалних спортиста и ентузијаста који се баве спортом.

Јован Ристић

-Ове године имамо прилику да унаприједимо оно што је започето прошле године – једну предивну трку која је ту не само да слави здраве стилове живота, да анимира огроман број, како домаћих људи, тако и гостију, у правцу бављења спортом и да промовише нашу средину, већ и упознаје са одређеним дјеловима наше Општине – конкретно са стазама преко Врмца, које наши суграђани и становници Тивта не познају довољно, казао је Ристић.

Он је оцијенио да ће Котор у скорој будућности имати врло добре услове за развој спортског туризма, припрему спортиста и организацију читавог низа спортских манифестација на различитим ниовима.

-Ми смо ту да и убудуће подржавамо овакве манифестације, те да уз повећање нашег буџета и стабилизацију финансија будемо ту и у већем омјеру, и пратимо Игореве идеје у које дубоко вјерујемо, поручио је Ристић.

Ристић, Мајер и Данило Калезић

Данило Калезић испред Порто Монтенегра истакао је да имају велику част и задовољство што и ове године сарађују са Игором Мајером и његовом академијом.

-Он је препознат као неко ко доноси дах новитета када је ријеч о спортској и туристичкој активацији, посебно ван сезоне. Ово је уједно и први догађај у Порто Монтенегру којим отварамо сезону. Задовољство нам је што ће и неколико власника наших станова учествовати у трци, као и дио запослених. Вјерујемо да ће ово бити одлична анимација, како за наше становнике, тако и за посаду, власнике бродова и друге, да учествују и виде на који начин се реализује један врхунски спортски догађај, казао је Калезић.

Додао је да вјерује да ово није само догађај локалног карактера, већ да исти заслужује пажњу шире јавности и да је један од оних догађаја које реализују са великим задовољством јер вјерују да на овакав начин – здраво, спортски и еколошки освијешћено треба започети сезону.

У суботу мини траил за дјецу

У суботу, 30. априла, биће организоване промотивне активности – мини траил за дјецу, испред Плаве собе у Марини Порто Монтенегро.

За сву дјецу до 18. године учешће ће бити потпуно бесплатно. Дјеца ће имати прилике да осјете чари траил трке на зеленим површинама, а следоваће их освјежење на циљу и дипломе за учешће. Родитељи могу пријавити дјецу преко наших друштвених мрежа или на лицу мјеста, 15ак минута прије почетка такмичења.

ФОТО: БОКА ТРАИЛ Фб, Медиабиро

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here