Трка сјећања на хероја Београдског маратона

Уз ритам бубњева Мистик бенда из Врбаса данас је у Београду одржана најемотивнија трка сјећања на преминулог умјетника Драгољуба Ђуричића у оквиру  Породичне трке 3. Београдског полумаратона.

Трасу од 2, 3 километра која је пролазила и улицом у којој је Драгољуб живио прешли су  његови пријатељи, колеге и пооштоваоци  у бијелим мајицама са његовим ликом.

Наталија Преочанин Самарџић која је са ћерком Викторијом иницијатор догађаја, а која је добила несебичну подршку директора Београдског маратона Дарка Хабуша, каже да да тмурно и хладно вријеме није поколебало све оне које је срце водило да на овај начин чувају успомену на Драгољуба Ђуричића.

-Почаствовани смо доласком и што су биле дио наше породице данас отправница послова Амбасаде Црне Горе у Београду Ана Ражнатовић и прва секретарка конзула Тијана Вуковић. Са нама су били и Биљана Крстић и Бистрик, Николина Ника Ковачевић, Милка Раичевић, Иван Ферце Фирчи, као и велики број Новљана који су дошли из разних крајева Србије али из Новог, казала је наталија за РТХН.

Она је велику захвалност упутила директору Београдског маратона Дарку Хабушу и ПР Милици Бајковић, комплетној организацији  и свима који су подржали идеју.

Дирекција Маратона уступила је штанд испред МТС дворане гдје су Новљани  почастили  присутне  бокешким специјалитетима. 

Драгољуб Ђуричић био је херој Београдског маратона и пуну деценију са својим бубњарима бодрио је тркаче у тунелу испод Бранковог моста, гдје је осликан и мурал посвећен њему. Преминуо је од короне у марту 2021. године.

Фото: Жељка Димић

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here