Трка карића данас у Херцег Новом

Најлуђа трка у земљи, „Каротрц“ у оквиру 54. Празника мимозе биће одржана данас од Градске кафане до Шквера. Пријављене су 143 екипе возача из Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије и Русије, који ће покушати да за што краће вријеме на својим карићима пређу стазу дугу 700 метара кроз центар Херцег Новог, од некадашњег хотела „Рудник“ до градске луке Шквер.

Старт ове атрактивне и изазовне трке заказан је за 12 часова, а претходиће му лична пријава такмичара, технички прегледи исправности карића и провјера заштитне опреме од 09.30 часова, као и пробна трка у 11 часова. Екипе су подијељене у три категорије: једносједи, двосједи и тросједи.

Церемонија додјеле награда биће уприличена на Шкверу од 15 часова, а, уз најбрже, признања иду и за најспоријег, најатрактивнију вожњу, најстаријег такмичара, најкреативније осмишљен карић.

Трка карића је прва трка такве врсте у Црној Гори а и ове године је организује НВО Машкаре – Херцег Нови у сарадњи са Општином Херцег Нови, уз подршку ЈУК Херцег Фест и Туристичке организације.

Због трке карића данас ће бити забрањен саобраћај у Његошевој улици, на потезу од раскрснице са Мића Вавића („Новљанка“) до улице Саве Ковачевића (пицерија „Тач“), од 9 до 15 часова, као и улици Партизански пут од 08.30 до 15 часова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here