Милатовић: Ђукановићев систем вриједности биће прошлост

Предсједнички избори – Политички маркетинг

Предсједнички кандидат Покрета Европа сад, Јаков Милатовић, одржао је трибину у Херцег Новом са које је поручио да жели и да ће бити предсједник промјена, будућности и развоја Црне Горе. На трибини су говорили и представници Новске листе која је подржала Јакова Милатовића за предсједничког кандидата.

Милатовић је казао да је све више сигуран да ће Црна Гора ускоро промијенити систем из коријена, да долази вријеме промјена, а не само квази замјена. Поручио је и да ће побједа на изборима бити заједничка.

-Нови је дао велики допринос побједи 30. августа, али то је било прво полувријеме. Друго је 19 . марта, а утакмицу ћемо заједно добити, због Херцег Новог и цијеле Црне Горе, због наше дјеце, рекао је он.

Осврнуо се и на напад који је доживио на Цетињу и рекао је да је оно што је он прошао грађани ЦГ пролазе деценијама.

-Опраштам свим заведеним људима, али нећу заборавити да су политичари својим ставовима и досадашњим наметнутим подјелама довели друштво у ово стање, да је због њих насиље постало свакодневица. Сматрам да сам за грађане Цетиња и Црне Горе урадио више за годину дана него Ђукановић за 30 година. Зато сада имају веће плате, пензије, дјечије додатке, накнаде за бебе и бесплатне уџбенике. И зато већ поражени Ђукановић не може зауставити слободне грађане Црне Горе у намјери да ову земљу истргнемо из његових руку и заувијек је трасирамо на пут правде, једнакости и помирења. Ђукановићев систем вриједности ће ускоро бити прошлост. Побиједиће слобода, једнакост и правда, истакао је Милатовић.

Додао је да ће се борити против корупције, криминала, обмана, бољи животни стандард.

-Наше највеће оружје је знање, рад, труд, поштење и способност. Јаков Милатовић је човјек чисте биографије, рачуна и образа. Борићу се за чисту ЦГ, чисте биографије и образе, закључио је Милатовић.  

Предсједник Новске листе Милош Коњевић поручио је да ће побједом Јакова Милатовића доћи до циља који је себи зацртао прије 11 година.

-Тај циљ је једноставан, да нам дјеца живе у граду и држави социјалне правде и владавине права. Били смо свејсни да ћемо уложити деценију живота како бисмо градили политичку причу која мора успјети. Док су други мијењали партије, аутомобиле, куће, ми смо остали чисти, казао је Коњевић.

Подсјетио је да је Новска листа отворила врата многим другим грађанским покретима у ЦГ.

-Јаке и локалне партије су свуда по Црној Гори и велика већина подржава Јакова Милатовића. Кроз независну мисао и нова лица дошли смо до побједе 30. августа, потом на локалним изборима, а сада, 19. марта направићемо „хет трик“ побједом Јакова Милатовића, казао је Коњевић.

Саво Марић, који је био носилац листе на локаланим изборима у Херцег Новом, осврнуо се на конкуренцију Јакова Милатовића.

-Мене као грађанина вријеђа да господин, који је персонификација власти 30 година, жели да буде поново предсједник Црне Горе. Вријеђа ме и то што га многи сматрају учесником другог круга. Ако нам све ово што смо до сада доживјели није довољно и таквим људима поново дозволимо да буду на власти, онда најбоље да се иселимо из ове земље, поручио је Марић.

Јован Суботић, одборник Новске листе, казао је да је избор на изборима лак, али је пут до побједе тежак.

-То су нам показали сви конкуренти Јакова Милатовића, због тога што су то људи, политичари прошлости. Доказали су да су политичари прошлости тиме што су се подијелили овако на изборима, што су отишли у неколико табора и сви против очигледног кандидата да побиједи Мила Ђукановића, а то је Јаков Милатовић, казао је Суботић и додао да је Милатовић прави избор јер је млад, образован, храбар и нема хипотеку прошлости.

-Окружили сте се борцима побједницима и у Херцег Новом, показали да нам вјерујете. То вам даје додатну тежину и наш глас ићи ће вама,  поручио је Суботић.

Координатор избора за ХН из Покрета  Европа сад, Андрeja Миловић, казао је да је ово почетак успјешне сарадње са Новском листом.

-Овим градом су деценијама управљали гусари, иако је ово био град великих пјесника, књижевника, владара и најљепша и највећа прича у историји Црне Горе. Морају моји у Подгорици и сви да знају да нема Црне Горе без Херцег Новог. Овом граду који је доживио економску похару треба опоравак. Опоравак мора почети прво тако што ћемо се помирити и склонити оне који су нас дијелили. Да бисмо то урадили потребно је да Јаков Милатовић постане предсједник, казао је Миловић.

Додао је да је Мило Ђукановић све оно што Јаков Милатовић није.

-Ђукановић је порочни гусар, који је похарао Црну Гору. Он броји задње дане и сад покушава да запали ватру. Нису нас зауставили и неће зауставити Јакова Милатовића. Могу да раде оно што раде, побједа Јакова је неспорна, казао је Миловић.

На скупу су говорили и Филип Јовановић из Покрета Европа сад и Ана Шојић из Новске листе. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here