Три златне медаље за ОШ „Дашо Павичић“

Основна школа „Дашо Павичић“ из Херцег Новог наставља са одличним резултатима на републичким школским такмичењима.

Ђаци ове школе освојили су три златне медаље на такмичењу које је одржано у Подгорици. Новљани су постали републички прваци у кошарци, у мушкој и женској конкуренцији у баскету 3 на 3 и у рукомету.

Златне медаље у женској конкуренцији освојиле су Сања Ђуровић, Тамара Шћекић, Петра Сучевић и Тијана Спаић, док су код мушкараца пехар намјењен најбољој екипи подигли Митар Церовић, Огњен Јањушевић, Дамјан Спаић и Матија Предовић.

Дјевојчице ОШ „Дашо Павичић“ су савладале ОШ „Владисав Рибникар“ Бијело Поље резултатом 12:4, док су од „Образовног центра“ из Плужина биле боље резултатом 17:6.

Дјечаци ОШ „Дашо Павичић“ су савладали ОШ „Марко Миљанов“ Бијело Поље резултатом 20:4, док су од „Образовног центра“ Плужине били бољи резултатом 10-4.

Ментор кошаркашких екипа ОШ „Дашо Павичић“ био је професор Жељко Милићевић.

Рукометашице ОШ Дашо Павичић славиле су на републичком такмичењу против ОШ „Марко Миљанов“ из Бијелог Поља, резултатом 9:8. Тиме су Новљанке освојиле златне медаље и пехар намјењен најбољој екипи.

У саставу тима чији је ментор професор драган Новаковић наступале су: Зорана Сучевић, Теа Витез, Хелена Стевовић, Зоја Себа, Теодора Ћетковић, Симеона Пантелић, Теодора Ђурђевић и Катарина Вујновић.

На такмичењу у Подгорици учествовала је и шаховска секција ОШ Дашо Павичић, која је освојила 4 мјесто. Екипу ментора професора Стевана Обрадовића сачињавали су Ана Згогурина, Михајло Мирковић, Сара Лјешковић и Јован Мирковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here