Три понуде за гондолу на Жвињама

Понуде пристигле на тендер за гондолу на Жвињама отворене су јуче, а пријавила су се три понуђача, потврдио је за РТХН директор Управе јавних радова Боро Лучић.

-Очекујемо да ће за мјесец завршити све неопходне процедуре и да ће извођач послије сезоне ући у радове. То је један велики капитални пројекат, који финансира Влада посредством Управе за јавне радове и мислим да ће ово бити туристички драгуљ у будућој туристичкој понуди града, казао је Лучић.

Вриједност радова износи 12,06 милиона еура са урачунатим ПДВ-ом.

Како је наведено у урбанистичко техничким условима, у циљу унапређења транспортног система и ради промовисања природних и културно-историјских вриједности Херцег Новог, у плану је изградња жичаре на траси Суторина – Жвиње.

Планирана жичара треба да повеже Јадранску обалу са локацијама на вишим котама, чиме се ови простори валоризују и чине приступачним и атрактивним за становништво и туристе.

– Траса жичаре мора бити испројектована тако да је безбједна, да панорама у сваком погледу импресионира посјетиоца и да оправда предложено рјешење и комплетну инвестицију –наведено је у тендеру.

Хоризонтална раздаљина трасе је око 970 метара, а висинска разлика 400 метара. Кабина гондоле је за осам путника, а предвиђени капацитет жичаре је између 70 и 80 путника на сат.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here