Тренинзи и утакмице ПВК “Јадран” и даље на отвореном базену

Базен на Шкверу

Иако је вријеме сад већ право јесење, ватерполисти и пливачи “Јадрана” још увијек тренирају на отвореном базену на Шкверу. Осим проблема са гријањем, који је брзо отклоњен, није било посљедица јучерашње невремена.

Тренер ВК “Јадран” Петар Радановић за РТХН каже да се за сада добро сналазе и да ће за базен ускоро бити наткривен, али ће предстојећу утакмицу Регионалне лиге са “Југом” играти на отвореном.

-Ми смо мало пролонгирали то стављање балона, и надамо се да ћемо у сриједу, 8. новембра успјети да одиграмо утакмицу са “Југом” из Дубровника на отвореном базену. Међутим, вријеме се заиста погоршава, ми за сада успјевамо да спроведемо тај рад у колико-толико нормалним условима. У случају да дође до неког погоршања времена једноставно прескочимо тај један трениг, па га “упакујемо” у други дан и тако се у принципу сналазимо. Надамо се да ће нас вријеме пустити да одрадимо наше обавезе и да се најбоље што можемо спремимо за “Југ”, поручио је Радановић.

На базену није било посљедица јучерашњег невремена, а застој у систему гријања узрокован муљем, брзо је рјешен.

-Овдје на базену заиста није било никаквих отећења. Међутим, наше машинско постројење је спојено са морем и црпи морску воду, а јак југо је нанио доста муља па су филтери били зачепљени. Због тога је настао мали застој у гријању воде, али успјели су да то санирају и сада гријање функционише нормално, тако да је све у најбољем реду, каже Радановић.

Надамо се да ће лијепо вријеме бити савезник ватерполистима “Јадрана” 8. новембра када их очекује утакмица 7. Кола Регионалне лиге са дубровачким “Југом”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here